DOGODILO SE: Evo kako britanski mediji komentarišu pobedu Đokovića nad Marejem
Foto: Reuters

Reakcija

DOGODILO SE: Evo kako britanski mediji komentarišu pobedu Đokovića nad Marejem

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković uspešno je započeo 2017. godinu, pošto je pobedom nad Britancem Endijem Marejem (6:3, 5:7, 6:4) odbranio titulu u Dohi.

Britanski mediji konstatuju da su dva igrača odigrala sjajan meč, a da je kao što je ostao u rukama Novaka Đokovića, pehar mogao da završi i kod Mareja. U komentaru Bi-Bi-Sija pod naslovom "Đoković pobedio Mareja - dešavalo se" kaže se da je jasno da Mareja u odbrani vrha ATP liste čeka težak put, a prvi veliki izazov je na Australijan openu.

Dejli mejl je sličnog stava, s tim što se u komentaru konstatuje da je Novak prekinuo sjajnu Marejevu seriju od 28 pobeda u nizu. Britanske kolege smatraju, da je to posebno važno jer se dogodilo pred Australijan open, na kojem Đoković igra dobro. Takođe se dodaje, da je sada veći pritisak na Mareju, koji želi da odbrani prvo mesto na ATP listi.

Gardijan konstatuje da je Novak napravio sjajan uvod u sezonu i već u prvom susretu od kako je Marej postao prvi teniser sveta, pokazao da je spreman da se bori za povrataki na vrh.

Posebno se podvlači, Novakova igra u drugom delu trećeg seta, jer se podseća da je Srbin propustio tri meč lopte u drugom setu, posle kojih je Marej čija se igra takođe hvali vezao 4 uzastopna gema i uveo meč u treći set.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track