(FOTO) TVIT KOJI JE NAPRAVIO BUM: Da li je ovo uzrok Novakovog pada i poraza od Istomina
Foto: Reuters

Svi traže razlog

(FOTO) TVIT KOJI JE NAPRAVIO BUM: Da li je ovo uzrok Novakovog pada i poraza od Istomina

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković poražen je u drugom kolu Australijan opena od Uzbekistanca Denisa Istomina, pošto je poražen posle velike drame u pet setova 7:6 (10-8), 5:7, 2:6, 7:6(5), 6:4!

Poraz koji zanči i oproštaj od titule u Melburnu uzburkao je svet, koji pokušava da tponiknr u razloge Đokovićevog poraza. Društvene mreže su usijane raznim komentarima, a nije mali broj onih koji smatraju da uzrok slabijih rezultata srpskog tenisera treba tražiti i u ishrani koju primenjuje.

Foto: AP
Foto: AP

Tako tviteraš, koji se predstavlja kao Pseudo Mekenro, a nije legendarni američki teniser kaže: Gluten free dijete su riskantno najblaže rečeno nije imao ugljenih hidrata u mesecima Đoković. Izgleda da će se istopiti.

Potraga za bezglutenskim namirnicama u većini zemalja, poput SAD, Kanade, Brazila, članica Evropske unije, olakšavaju propisi koji nalažu da etikete na hrani mora da sadrži podatke da li u njoj ima ili nema glutena. I dok za zdrave osobe gluten nije uopšte štetan i predstavlja izvor belančevina biljnog porekla, kod alergičnih pojedinaca, ishrana koja sadrži gluten izaziva oštećenje crevne sluznice, praćeno dijarejom.POGLEDAJTE BONUS VIDEO - Zašto je Novak Đoković poražen u 2. kolu Australijan opena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track