Poraz koji zanči i oproštaj od titule u Melburnu uzburkao je svet, koji pokušava da tponiknr u razloge Đokovićevog poraza. Društvene mreže su usijane raznim komentarima, a nije mali broj onih koji smatraju da uzrok slabijih rezultata srpskog tenisera treba tražiti i u ishrani koju primenjuje.
Tako tviteraš, koji se predstavlja kao Pseudo Mekenro, a nije legendarni američki teniser kaže: Gluten free dijete su riskantno najblaže rečeno nije imao ugljenih hidrata u mesecima Đoković. Izgleda da će se istopiti.
Potraga za bezglutenskim namirnicama u većini zemalja, poput SAD, Kanade, Brazila, članica Evropske unije, olakšavaju propisi koji nalažu da etikete na hrani mora da sadrži podatke da li u njoj ima ili nema glutena. I dok za zdrave osobe gluten nije uopšte štetan i predstavlja izvor belančevina biljnog porekla, kod alergičnih pojedinaca, ishrana koja sadrži gluten izaziva oštećenje crevne sluznice, praćeno dijarejom.POGLEDAJTE BONUS VIDEO - Zašto je Novak Đoković poražen u 2. kolu Australijan opena