(VIDEO) PREGAZIO GA KAO PLITAK POTOK: Đoković razneo Mareja, za titulu Šangaja protiv Conge
Foto: AP

Dominacija Srbina

(VIDEO) PREGAZIO GA KAO PLITAK POTOK: Đoković razneo Mareja, za titulu Šangaja protiv Conge

Tenis -
Novak ostvario 20. trijumf protiv Endija, čime je izborio finale protiv Francuza

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pregazio je kao plitak potok drugog tenisera sveta Endija Mareja u polufinalu ATP Mastersa u Šangaju sa 2:0, po setovima 6:1, 6:3. Meč je trajao samo 65 minuta.Bije ovo 29. okršaj dvojice vršnjaka, a srpski as je ostvario 20. trijumf.

Đoković će za titulu u Šangaju igrati protiv Francuska Žoa-Vilfreda Conge koji je u prvom polufinalu savladao Rafaela Nadala rezultatom 6:4, 0:6, 7:5.

Ovo je drugi najubedljiviji trijumf Đokovića nad Marejem. Na Mastersu u Majamiju 2007. godine srpski as je slavio sa 6:0, 6:1. Nešto slično današnjem meču viđeno je u Monte Karlu 2008. godine kada je Đoković slavio sa 6:0, 6:4. Međutim, posebnu težinu ovom meču daje činjenica da su igrali prvi i drugi teniser sveta.

Novak je napravio samo sedam grešaka tokom meča, od čega jednu u prvom setu. Marej je napravio čak 30 grešaka u meču.

Novak Đoković, Šangaj, Foto: Printskrin
Novak Đoković, Šangaj, Foto: Printskrin

Najbolji srpski teniser odigrao je skoro savršen meč u kojem je Marej samo statirao.

Đoković je u prvom setu za samo 25 minuta uz tri brejka prosto oduvao Britanca, onda je napravio mali predah - dopustivši Mareju brejk u prvom gemu nastavka meča, da bi brzom i preciznom igrom do kraja "šetao" Britanca nanevši mu jedan od najubedljivijih poraza u karijeri.

Finale Djoković - Conga igra se u nedelju od 10.30. Srpski teniser vodi protiv Francuza sa 13:6 u međusobnim mečevima.

TOK MEČA

2. SET

6:3 - Gotovo je!!!5:3 - Marej je spasao jednu meč loptu i smanjio rezultat.5:2 - Perfektna igra Đokovića i novi gem.4:2 - Marej prvi put u ovom meču osvaja svoj servis.4:1 - Novak je počistio Mareja u ovom gemu, čime je potvrdio brejk.3:1 - Šestom duplom servis greškom Marej je omogućio Đokoviću i peti uzastopni brejk.2:1 - Prvi gem u drugom setu na svoj servis za Đokovića.

1:1 - Nestvaran poen Novaka i ribrejk srpskog tenisera.

0:1 - Marej pravi brejk na startu drugog seta.

1. SET

6:1 - Kakva dominacija Đokovića! Kao da igra protiv početnika, a ne protiv drugog tenisera sveta! Za samo 25 minuta prvi set pripao je srpskom teniseru, uz tri brejka i samo jedan izgubljeni poen na svoj servis.5:1 - Još jedan gem bez izgubljenog poena za Đokovića. Potvrda drugog brejka. Đoković je izgubio samo jedan jedini poen na svom servisu.4:1 - Novi brejk Đokovića! Savršena igra srpskog tenisera koji preciznim udarcima ne dozvoljala rivalu da igra agresivnije i izlazi na mrežu.

3:1 - Đoković je potvrdio brejk. Srpski teniser daleko sigurnije je otvorio ovaj meč. 2:1 - Brejk Đokovića! Sa nulom je Đoković osvojio servis rivala koji je u odlučujućem poenu napravio duplu servis grešku. Đoković je vezao osam uzastopnih poena.1:1 - Svega 83 sekunde trajao je prvi gem u kome je Đoković servirao. Srpski teniser je sa nulom stigao do izjednačenja.0:1 - Đoković je u prvom gemu na servis Mareja stekao dve vezane brejk lopte, ali nije uspeo da ih iskoristi. Marej je odlično servirao u tom trenutku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track