PUKLA PETARDA: Srbija maksimalnom pobedom nad Hrvatskom otišla u četvrtfinale
Foto: Tanjug

Dejvis kup

PUKLA PETARDA: Srbija maksimalnom pobedom nad Hrvatskom otišla u četvrtfinale

Tenis -
Poslednjeg dana Filip Krajinović i Viktor Troicki su u dva seta porazili Franka Škugora i Mata Delića

Dejvis kup reprezentacija Srbije i poslednjeg dana meča sa Hrvatskom potvrdila je dominaciiju, pa je duel u Kraljevu okončala sa svih pet pobeda.

Poslednjeg dana Filip Krajinović i Viktor Troicki su u dva seta porazili Franka Škugora i Mata Delića.

Viktor dobio za manje od sata Peti poen Srbiji doneo je Viktor Troicki pobedom nad Matom Delićem sa 6:4 i 6:3.Drugi reket Srbije je rutinski za nešto manje od sat vremena nadigrao 158. igrača na ATP listi, ne dozvolivši protivniku ozbiljnije da ga ugrozi tokom celog meča.

Troicki je prvi set osvojio u ključnim trenucima, pritisak je bio na Deliću u 10. gemu kako bi ostao u setu, ali je srpski teniser sa "nulom" prisvojio brejk i set.

Meč je prelomio u drugom setu čevrtog gema kada je Deliću uzeo još jedan brejk, a kasnije ga posle odličnih servisa potvrdio i mirno priveo meč kraju.

Krajinović pobedio Škugora u dva seta

Četvrti poen Srbiji doneo je Filip Krajinović nakon što je u Kraljevu pobedio Franka Škugora sa 6:4 i 6:2.Krajinović je zadržao maksimalan učinak u Dejvis kupu u singlu, ostvarivši četvrtu pobedu.On je tokom celog meča kontrolisao dešavanja na terenu i sasvim zasluženo je došao do pobede posle oko 80 minuta igre.

Krajinović: Moram bolje, nisam više mlad

Srpski teniser Filip Krajinović rekao je da će mu pobeda nad Frankom Škugorom dati na samopouzdanje pred nastavak sezone koji nije dobro počeo.“Nikada nisam igrao dobro na početku godine, otkad znam za sebe. Prva dva-tri meseca, kada je važno, ne odigram dobro. Doduše, sada sam uvek igrao sa Top 20-30 teniserima, ali nisam igrao kako treba. Nisam više mlad, pa da to bude opravdanje – imam 23 godine i mislim da je vreme da počnem da dobijam te igrače“, kaže Krajinović

“Verovatno se previše odmaram u međusezoni – tu negde grešim i ne pripremam se dovoljno dobro. I sami znate da sam imao mnogo povreda tokom karijere, prošla sezona bila je prva koju sam odigrao bez povreda i uspeo sam da uđem u Top 100. Uradiću sve da budem zdrav i ove sezone, da igram maksimalno i nadam se da će rezultati doći“, dodao je srpski teniser, trenutno 100. na svetu.

Krajinović u singlu u Dejvis kupu ima maksimalnih četiri od četiri, a posebno je impresioniran bio publikom u Kraljevu.

“Uvek dajem maksimum kada dobijem priliku – igrao sam dobro svaki put. Hvala Kraljevu – ne mogu da verujem da je bila puna hala kada je već sve bilo gotovo, to nam mnogo znači. Bilo nam je fantastično ovde, kao kraljevi smo se osećali, ni na jednom meču nas nisu ovako lepo tretirali. Jedino što je mali kapacitet, mislim da bi bilo puno i da dvorana prima 10 ili 20 hiljada ljudi“.

Filip je još jednom istakao koliko mu znače saveti Novaka Đokovića.

“Novak mi mnogo pomaže u karijeri, stao je iza mene, moj je mentor. On je prvi igrač sveta i velika mi je čast što mi on pomaže i što je video da mogu da igram dobro. To su sitni saveti, ali mnogo znače kada dolaze od njega“, zaključio je Krajinović.

Filip sada putuje u SAD, gde ga u utorak čeka meč kvalifikacija. Potom sledi turnir u Majamiju, za koji postoji mogućnost da dobije ’vajld-kard’.

“Posle toga ću se vratiti u Evropu kako bih odigrao neki čelendžer i tako podignem samopouzdanje“, zaključio je Krajinović.

Ladies, happy 8th of March, says Filip. #SRBvsCRO pic.twitter.com/5vfpaTeO5u

— Saša Ozmo (@ozmo_sasa) March 8, 2015

Tok prva dva danaSrbija je na najbolji mogući način započela novi pohod na ’Salataru’, pošto je u prvom kolu izbacila Hrvatsku u Kraljevu, već posle drugog dana takmičenja – 3-0.

Prvi poen ’Orlovima’ doneo je najbolji teniser planete Novak Đoković laganim trijumfom nad Matom Delićem, da bi Viktor Troicki preokretom savladao Bornu Ćorića.

Konačan trijumf obezbedili su Đoković i Nenad Zimonjić u dublu, pošto su u subotu bili bolji od Marina Draganje i Franka Škugora.

Novak je izjavio da će igrati za nacionalni tim ove godine, a uz povoljan raspored mečeva izabranici Bogdana Obradovića mogu ponoviti uspeh iz 2010, kada su jedini put do sada bili šampioni.

Srbija će se u četvrtfinalu sastati sa boljim iz duela Argentina – Brazil, u kojem Brazilci vode sa 2-1 u pobedama pred poslednji dan. Ukoliko ’Selesao’ trijumfuje na neki način će pomoći našem timu koji bi u borbi za polufinale bio domaćin. To je posebno važno zbog termina duela (17. do 19. jula), prvi vikend posle Vimbldona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track