(VIDEO) BESIMU SPAHIĆU NEMA POMOĆI Profesor iz Sarajeva prolupao: Đoković i Karađorđevići su Albanci
Foto: Printskrin

Skandalozne tvrdnje

(VIDEO) BESIMU SPAHIĆU NEMA POMOĆI Profesor iz Sarajeva prolupao: Đoković i Karađorđevići su Albanci

Tenis -

Profesoru dr Besimu Spahiću, doktoru komunikologije i redovnom profesoru Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, definitivno nema pomoći.

Kontroverzni profesor bošnjačkog porekla iz Sarajeva na jednoj od tribina izneo je niz neistinitih podataka po kojima svi sa ovih prostora potiču od Albanaca.

Spahić je tako ustvrdio da je Novak Đoković ni manje ni više nego Albanac!

"Mnogi kažu: "Novak Đoković je naš – Srbin". Kako je Đoković Srbin kad je Đokaj katolik Albanac iz Tuza (Crna Gora), kad mu je brat i dalje Dragan Đokaj", naveo je Spahić.

Spahić kaže i da je dinastija Karađorđevića poreklom iz albanskog plemena Klimeta. Ali ne samo oni, već i trojica papa.

"Dinastija Karađorđević vuče poreklo iz albanskog plemena Klimenti. Trojica papa su bili Albanci. Majka Tereza je Albanka. Robert Bob Dol, donedavni predsednik američkog Kongresa, je Albanac. Trenutno su sedam senatora Americi, računajući jednog muškarca Bošnjaka i ženu Bošnjakinju izbeglice - Albanci. Čak šest gradonačelnika Čikaga su bili Albanci. Iako to mnogo negiraju. Ne, oni šiptari, košpice, kokice, kikiriki, ali je Ivica Dačić naš. "

Spahić je, ničim izazvan, među Albance svrstao i Džona Lenona, legendarnog britanskog muzičara i člana "Bitlsa".

"Bitlse volim, Džona Lenona obožavam. Za one koji nisu znali, Lenon je pravoslavni Albanac po prezimenu porodice Lenoni koji su došli iz Eldosana u Liverpul. Njegovu majku katolkinju su, po starim albanskim običajima kupili".

Besim dodaje da je Albanac i Armani.

"Mnogi mi na takvu konstataciju kažu: "Daj Besime, po tebi su svi Albanci, Armani je Italijan". Pa, oni koji nose najitalijanskija prezimena su Albanci, kao što najnemačkija prezimena nose Jevreji", rekao je Besim Spahić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track