DAJ ŠTA DAŠ! Beloruskinja Timanovska ipak traži azil u Nemačkoj
Foto: Profimedia

oi tokio

DAJ ŠTA DAŠ! Beloruskinja Timanovska ipak traži azil u Nemačkoj

Tokyo 2020 -

Beloruska sportistkinja Kristina Timanovska, koja je trebalo da bude poslata kući sa Olimpijskih igara odlukom beloruskih trenera, mogla bi da zatraži azil u Nemačkoj, preneo je danas TV Nipon citirajući neimenovane izvore.

List "Tokio sport" je ranije naveo, takođe citirajući svoje izvore, da Timanovska planira da traži azil u Austriji, ali je najnovija vest da je u pitanju Nemačka.

Prema ranijem pisanju medija "Sport Hoči", Timanovska je na bezbednom mestu.

Beloruski olimpijski komitet (NOC) ranije je saopštio da su treneri odlučili da je vrate kući zbog njenog psihološkog stanja, a trebalo je da učestvuje u trkama na 100 i 200 metara, preneo je TAS S.

Dve beloruske takmičarke suspendovane su iz štafete 4X400 metara zbog nedovoljnog broja uzorka na dopingu, pa su treneri odlučili da uključe Timanovsku, koja je kritikovala tu odluku na društvenim mrežama.

Pre toga je beloruski opozicioni Sportski fond za solidarnost naveo da je Timanovska navodno primorana da napusti Tokio zbog kritika na račun trenera.

U prvom trenutku su se pojavile informacije je trenutno na letu za Istanbul, a za Euroradio je izjavila da želi da zatraži azil u Evropi.

Uprkos ranijim izveštajima da je Timanovska na letu za Istanbul, iz avio-kompanije "Turkiš erlajns" su za TAS S rekli da se nijedan putnik pod njenim imenom nije ukrcao na let.

Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track