SRCE DA PREPUKNE: Milan Ponjiger od tuge prestao da jede i priča!
Foto: Marina Lopičić

Tragedija ostavila veliki trag na ponašanju dečaka

SRCE DA PREPUKNE: Milan Ponjiger od tuge prestao da jede i priča!

Društvo -
Petogodišnji dečak koji je preživeo pad sa šestog sprata nalazi se u veoma lošem stanju. Milan je ni živ ni mrtav. Sve što pojede, on povrati, kaže za Kurir njegova starateljka Gabrijela Meler

BEOGRAD - Tužna sudbina.Petogodišnji Milan Ponjiger, dečak koji je je preživeo pad sa šestog sprata, veoma je loše. Ovaj mališan, čija je tragična priča potresla celu Srbiju, u poslednje vreme prestao je da jede i da priča. Kada na nagovor hranitelja i stavi nešto u usta, to odmah povrati. Zato je vidno smršao i ima svega 12 kilograma. Osim toga, skoro da uopšte ne govori, a na svaki dodir se uznemiri.Problemi- Milan je mnogo loše. Nije ni živ ni mrtav. Sve što pojede povrati - priča njegova starateljka Gabrijela Meler ekipi Kurira.Ona dodaje da jednostavno ne zna šta da kaže o Milanovom stanju.- Svakog drugog dana moj suprug ga vodi doktoru. Mnogo je loše. Osim toga, ništa ne kapira. Ponekad Milana ostavim samog u kući i on se ceo dan i ne pomeri - priča Gabrijela.Njen sin Luka, kako kaže, stvara joj dodatne probleme.- Vidite ovog mog. Nemoguć je, ali razumem što s Milanom neće da se igra - kaže ona.Na insistiranje da pričamo s Milanom, uspeli smo da ga ubedimo da kaže poneku reč.- Boli me malo donja usna... Voleo bih da igram fudbal - sve je što je Milan izgovorio.Koliko je njegovo stanje ozbiljno govori i to da zbog kilaže najverovatnije neće moći sledeće godine ni da krene u školu. Psiholog dr Aleksandar Šibul kaže za Kurir da je veoma moguće da je maleni Milan Ponjiger doživeo emotivnu traumu i da je sada ovako ispoljava.Trauma- Njegovo stanje je najverovatnije posledica genetike i traume koju je doživeo kao mali. Raniji emotivni utisci su veoma snažni i moguće je da se ispolje na taj način, pogotovu u kombinaciji s genetikom. Dečak je doživeo strašnu tragediju i očekivano je da bude podložan traumi. Neophodno je da se uključe stručnjaci, tačnije da se s detetom radi, da razgovara sa psihologom i da lekari kontrolišu njegovo fizičko stanje - kaže dr Šibul.Podsetimo, Milanov otac Palko Ponjiger je u decembru 2011. sa šestog sprata samačkog hotela u Batutovoj ulici gurnuo ženu Ilonku, a zatim je i sam skočio sa sinom u naručju. Srećom, dečak je preživeo, ali su prelomi kostiju i povrede unutrašnjih organa bili toliko teški da su lekari u Tiršovoj prvog dana odbili da ga operišu u strahu da ga ne izgube. Ipak, posle nekog vremena uspeo je da se oporavi, a njegovi hranitelji postali su Miroslav Meler i supruga Gabrijela, rođaci Milanovog oca.

Više se ne igraju zajedno... Luka i Milan
Više se ne igraju zajedno... Luka i Milan

Gabrijela MelerZOVE ME MAMANa pitanje novinarke da li mali Milan sada nju zove majkom, Gabrijela je samo odgovorila:- Ma, nek me zove kako hoće, ne zanima me. Oslovljava me s mama, ali meni to nije bitno.

Centar za socijalni radSVE JE U REDUNakon što je ekipa Kurira videla u kakvom je stanju mali Ponjinger, pozvala je Centar za socijalni rad, ali oni nisu uvideli nikakve promene.- Imamo obavezu da jednom godišnje odemo u kontrolu. Ove godine to smo uradili dvaput. Evo i nakon vaše prijave... Sve je u redu. Milan jeste bio bolestan i povraćao, ali to je virus. Sve ostalo je u redu - kažu u Centru za socijalni rad.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track