Mili: Sa Cecom ću osvojiti Arenu!

Intervju - Aleksandar Milić Mili, frontmen benda Miligram

Mili: Sa Cecom ću osvojiti Arenu!

Stars -
Najveći san Miligrama je da napuni Beogradsku arenu, tako da ću lepo pozvati Cecu da otpeva tri pesme i dvorana će biti puna ko oko!

Ne zaustavljaju se!

Aleksandar Milić Mili u intervjuu za Kurir STARS kaže da planira nastup u Osjeku, svom rodnom gradu, u kojem će okupiti sve školske drugove. Pored toga, velika želja mu je da bend Miligram održi koncert u Beogradskoj areni, ali priželjkuje i odlazak na Evroviziju, na kojoj bi se, kako tvrdi, odlično plasirao!

♦ S poslednjim albumom napravili ste veliki bum. Da li ste to očekivali?- Drago mi je ako je to istina, jer posle uspeha albuma „Miligram 1“ to nije bilo nimalo lako. Prema mom mišljenju, mnogo je teže održati se na sceni nego odjednom uspeti i to je zamka na kojoj mnogi autori pokleknu, a ako „Miligram 2“ bude korak dalje u odnosu na prethodni album, to će omogućiti da Miligram postane jedan od najvećih bendova na Balkanu! Reakcije publike na album su odlične, već sedam-osam pesama mogu da budu veliki hitovi, što je stvarno nezamislivo u našem poslu i mnogo sam srećan zbog toga.

Prva asocijacija na Miligram sad je Alen Ademović, koji osvaja publiku moćnim glasom.- Alen je postao zvanični pevač benda Miligram i smatram da je on jedan od najboljih muških vokala na Balkanu. Dijapazon emocija koje njegov vokal može da pokrije stvarno je neverovatan, a ja u svom radu nekako osećam obavezu da ukrojim taj momenat Balkana u svoja dela, jer smatram da je to ono najvrednije što posedujemo. Spoj različitih žanrova, od roka do muzike s Balkana, sa njegovim glasom definitivno se pretvorio u dobitnu kombinaciju.

Snimili ste spotove za tri numere s novog albuma. Da li planirate da ekranizujete i ostale pesme?- Uradili smo spot za „Beograd noću“, a ove nedelje izlaze još dva za numere „Ništa“ i „Sviraj, brate“. Planiramo da snimimo svih 12 spotova i pojavljivaće se po tri svaka tri meseca. Važno nam je da publika vidi koliko je Miligram homogen bend i koliku energiju ima na svom nastupu.

Na jednom od vaših nastupa pojavio se Čedomir Jovanović. Da li se privatno družite?- Na koncerte Miligrama dolaze mnoge javne ličnosti i uglavnom zato što su čuli da je odlična svirka i da se ne štedimo. Čedu nisam poznavao do koncerta, ali drago mi je ako se lepo proveo to veče.

Rođeni ste u Osijeku. Da li planirate da održite koncert u tom gradu?- Planiramo da sviramo u svim gradovima do kojih je stigla naša muzika. Osijek će sigurno biti jedan od njih, a za mene će imati poseban značaj, biće sigurno puno, pozvaću celu školu... Mislim da je Miligramov nastup uživo ono najbolje što možemo da ponudimo i smisao celog ovog posla je neposredan kontakt s publikom.

Da li će vam se Svetlana Ceca Ražnatović pridružiti na nekom od beogradskih nastupa, s obzirom na to da ste bliski saradnici?-Ha, ha, to bi bilo fenomenalno. Trenutno najveći san benda je da napuni Beogradsku arenu, tako da ću lepo pozvati Cecu da otpeva tri pesme i, eto, Arena će biti puna ko oko! San ostvaren, svi zadovoljni - idealno!

Ceca i Mili godinama odlično sarađuju
Ceca i Mili godinama odlično sarađuju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track