Monstruozno

KARLEUŠA NOVINARKI KURIRA LJILJANI STANIŠIĆ STAVILA METU NA ČELO! Divlja, pljuje, davi i nije joj dosta! Stručnjaci osudili pretnje famozne JK ARMIJE: Ugrozila je bezbednost i njoj i NJENOJ PORODICI! (UZNEMIRUJUĆI SNIMAK)

Stars -

Stravične pretnje koje je sa brojnih lažnih profila poslednjih dana dobijala novinarka Kurira Ljiljana Stanišić, direktno su posledica objavljivanja njene fotogafije na društvenim mrežama od strane Jelene Karleuše.

Prema rečima stručnjaka, advokata Nebojše Milosavljevića i Božidara Spasića na taj način je pevačica novinarki ugrozila život.

"Jelena je direktno stavila metu vašoj novinarki Ljiljani i tako joj ozbiljno ugrozila bezbednost kao i njenoj porodici. To je ozbiljno krivično delo i za svaku osudu. Treba obavestiti nadležne organe jer iz ovakvih stvari može svašta da se izrodi. Policija i tužilaštvo treba ozbiljno da shvate ove pretnje i da odeljenje za visokotehnoloki kriminal što pre otkrije ko su lica koja stoje iza tih monstruoznih poruka i svi treba da budu privedeni na razgovor. Mnogo puta sam rekao da je novinarka Stanišić jedna od najboljih u istraživačkom novinarstvu. Otišlo je predaleko i sa ovim se ne treba šaliti", smatra Milosavljević.

S druge strane, Božidar Spasić, dugogodišnji operativac Službe državne sigurnosti SFRJ koji je radio u Upravi za borbu protiv terorizma žestoko je osudio pevačicino nasilničko ponašanje.

foto: Printskrin

"Nije prvi put da se naše samozvane dive obrušavaju na novinare. Misle da pretnjama mogu da ih zaplaše i da pišu ono što se njima sviđa. Međutim, svaka pretnja, naročito novinarima, jeste stavljanje mete na čelo. U našem društvu, postoji ogroman broj ljudi kojima su te takozvane dive idoli u životu i nije retko da ti neki sa margine napadnu nekoga na koga ukazuju pevačice ili glumci sa naše smešne estrade", ocenio je Spasić i dodao:

"Ovde se radi o pretnji koja je izrečene od osobe koja potiče iz policijske porodice i koja je veoma dobro i u detinjsvui bila upoznata sa tim šta znači kad nekome pretite i kada mu stavljate na lomaču. Ovakve pretnje ne bi bile ni na jednom prostoru tolerisane, pa se nadam da neće ni kod nas, jer još uvek je država mnogo jača od takozvanih pevaljki. Lično poznajem novinarku Ljiljanu Stanišić i teško je pronaći korektnijeg novinara i čoveka u toj branši koji sa toliko entuzijazma, a rekao bi i jedne fine istraživačke manire ume da upotrebi u plemenitom poslu kao što je novinarstvo. Ako neko nije zaslužio te pretnje to je upravo novinarka Stanišić", smatra čuveni državni operativac.

foto: Vladimir Šporčić

Za divljački napad na našeg fotografa

Tužilaštvo naložilo policiji da sasluša Karleušu

Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu izdalo je policiji nalog za prikupljanje potrebnih obaveštenja i naložilo da sasluša Jelenu Karleušu zbog divljačkog napada na fotreportera redakcije Kurira Vladimira Šporčića.

Karleuša je podsetimo, u petak najpre verbalno, a potom i fizički napala našeg kolegu koji ju je po radnom zadatku redakcije, fotografisao na Novom bežanijskom groblju.

Nakon salvi uvreda i kletvi, samozvana diva je nekoliko puta pjunula Šporčića, a potom mu lupila šamar. To joj nije bilo dovoljno već ga je rukama ščepala za vrat i počela da ga davi. Čitav incident je snimljen i objavljen na sajtu Kurira, a fotograf je protiv Karleuše istog dana podneo krivičnu prijavu zbog ugrožavanja sigurnosti.

"Nakon što policija obavi neophodne provere, odnosno sasluša pevačicu i napadnutog fotoreportera, predmet će biti vraćen tužilaštvu na dalje postupanje. Nakon toga će se tužilaštvo izjasniti o daljim koracima, imajuću u vidu sve prikupljene dokaze", kazao je za Kurir dobro obavešten izvor.

Ekipa Kurira/Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track