SUDIJA JE OPTUŽILA ZA SKRIVANJE! Zorica krije godine i od policije!?
Foto: Sonja Spasić

Suočavanje

SUDIJA JE OPTUŽILA ZA SKRIVANJE! Zorica krije godine i od policije!?

Stars -

Zorica Marković našla se, prvi put nakon „Zadruge 2“, oči u oči sa Snežanom Ilić, koja ju je tužila za klevetu i povredu časti i ugleda. Pevačica i sudija su se sastale u u Trećem osnovnom sudu u Beogradu, ali su se pravile da se ne poznaju.

Još kada je napustila „Zadrugu 2“, Ilićeva je presavila tabak i tužila svoju cimerku zbog vređanja, kako nje, tako i njene ćerke, ali i zbog optužbi da je primala mito i slala nevine ljude u zatvor.

- Krivična tužba je podneta za uvredu. Dostavljen je CD sa snimcima. Bilo je problema zbog njene adrese, preko MUP se pribavljala adresa, dva puta je sudija pisao njenu godinu rođenja, koju ona krije. Valjda je to normalno na estradi da se ljudi podmlađuju. Najteže mi je palo što me je vređala da sam primala mito i da sam slala u zatvor. Ja sam radila parnice - rekla je sudija, a u tom trenutku je pored nje prošla Zorica, ne konstatujući je.

Čim su ušli u sudnicu, Zoričin advokat tražio je da se pretres odloži jer smatra da Treći osnovni sud nije mesno nadležan za ovaj slučaj. Sudija je nakon kratke pauze odlučio da prihvati zahtev, pa je suđenje odloženo.

- Uložili smo prigovor mesne nenadležnosti zato što je zakonom tačno određeno koji je sud nadležan za postupanje, a Treći osnovni nije nadležan za postupanje u ovoj krivično-pravnoj stvari. Ima tri zakonska osnova za to koji sud može da bude nadležan - prema mestu sedišta javnog glasila gde je došlo do eventualnog krivičnog dela, zatim sud na području gde je izvršeno krivično delo ili sud prema prebivalištu okrivljene. U ovom slučaju mogu da budu Prvi sud, Osnovni sud u Rumi ili Drugi osnovni sud - rekao nam je Zoričin advokat Nebojša Perović.

foto: Sonja Spasić

Kurir.rs/J.S/Foto: Sonja Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja