AKI ĆE BITI BIĆE SAHRANJEN UZ OVU PESMU: Čuveni hit za pokojnog pevača imao POSEBNO ZNAČENJE
Foto: Dragan Kadić

tuga

AKI ĆE BITI BIĆE SAHRANJEN UZ OVU PESMU: Čuveni hit za pokojnog pevača imao POSEBNO ZNAČENJE

Stars -

Aleksandar Aki Rahimovski na poslednji počinak biće ispraćen pesmom ‘Sailing‘ Roda Sjuarta, koju je Aki često pevušio sinu Kikiju.

– Tatek lepo spava – rekao je prijateljima uplakani Kiki Rahimovski, sin Akija Rahimovskog koji će u sredu po poslednji put doputovati u Zagreb. Popularni pevač “Parnog valjka” u subotu je preminuo, ustanovili su slovenski lekari, od oktazivanja srčanog mišića.

Aki Rahimovski će u četvrtak u 15 sati biti sahranjen na zagrebačkom Mirogoju u Aleji velikana, u krugu porodice i prijatelja.

Veliki muzičar na večni počinak biće ispraćen pesmom ‘Sailing’ Roda Stjuarta, koju je Aki često pevušio sinu Kikiju kada je on još bio beba.

Aki Rahimovski
foto: Aleksandar Jovanović

Iskonskog muzičara na poslednji počinak će ispratiti i članovi klape koji će uz njegov grob otpevati dve makedonske pesme koje je Aki mnogo volio.

Obožavaoci “Parnog valjka” i Akija Rahimovskog u utorak su pokojnom pevaču odali počast tako što su kod Zdenca života na Trgu Republike Hrvatske u Zagrebu zapalili lampione.

Grupa "Parni valjak" na svom oficijalnom Jutjub kanalu objavila je emotivni video posvećen preminulom Akiju Rahimovskom, čoveku koji je, s ostatkom benda, obeležio mnoge generacije svojim glasom i pesmama.

Uz pesmu "Jesen u meni" napravljen je video u kojem se vide Akijeve fotografije za koje je zaslužan Saša Huzjak.

Aki Rahimovski
foto: Dragan Kadić

- Zbogom prijatelju. Ostavio si nam ogromnu prazninu i veličanstvena sećanja - napisano je u opisu videa.

Akijevi saradnici iz "Parnog valjka" oglasili su se saopštenjem kada je njihov prijatelj iznenada preminuo.

- Napustio nas je naš dobri duh, prijatelj i saborac, Aki – čovek koji je živeo za pesmu, binu i svoju publiku. Još smo u šoku i neverici i dubokoj žalosti te trenutno nismo u stanju da dajemo izjave za medije - počeli su oni.

- Veselili smo se predstojećoj turneji i novom singlu. Ovo je preveliki gubitak dragog nam prijatelja te vas u ime njegove porodice i benda molimo za razumevanje. Ovim putem želimo da se zahvalimo publici, prijateljima i kolegama na porukama podrške i izjavama saučešća.

kurir.rs

Bonus video:

00:22

GONCIĆ O TASOVCU: Bio je moj prijatelj, razmišljao je specifično, svi smo iznenađeni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track