NOSTALGIJA! Luka Bojović posetio zoološki vrt! Žestok momak posle 20 godina na OMILJENOM MESTU
Foto: Ana Paunković, J. L. PINO / AFP / Profimedia, Aleksandar Jovanović Cile

Obišao omiljeno mesto detinjstvo

NOSTALGIJA! Luka Bojović posetio zoološki vrt! Žestok momak posle 20 godina na OMILJENOM MESTU

Stars -

Luka Bojović posetio je zoološki vrt na čijem čelu je njegov otac Vuk Bojović bio skoro tri decenije. Kako Kurir ekskluzivno saznaje, žestoki momak, koji se u novembru prošle godine vratio u Srbiju kao slobodan čovek posle dvanaest godina zatvora u Španiji, obišao je mesto na kojem je njegov otac za života najviše voleo da boravi.

zoo vrt, Luka Bojović
foto: Ana Paunković, Zorana Jevtić

Detalje nam je ispričao prijatelj blizak porodici Bojović:

- Iako Vuk, nažalost, više nije među nama, on je ostavio veliki trag u zoološkom vrtu, što njegov sin Luka, koji je vezan za porodicu, i dalje neguje na svoj način. On je bio mali, imao je trinaest godina kada je otac počeo da radi kao direktor "Vrta dobre nade". Sa ocem je godinama vodio računa o životinjama. I on i pokojni mu brat Nikola, ali i sestra Marija, koja i dan-danas ima svoje malo životinjsko carstvo na Avali. Verujte mi da ona priča s vukovima, medved je obožava. Slična situacija je i s Lukom. Upravo zbog toga je skoro i obišao Kalemegdan. Detalje obilaska ne znam, ali sam siguran da je to učinio iz poštovanja prema ocu - priča naš izvor.

Luka Bojović
foto: Ljiljana Stanišić

Prema njegovim rečima, on je u zoo-vrtu bio tokom dana.

- Luka je slobodan čovek, sve što je bilo, on je odslužio. Jeste oprezan i vodi računa, ali verujte mi da je našu zemlju obišao uzduž i popreko. Mesta i gradove koje je želeo da vidi otkako je došao u Srbiju on je obišao, pa tako i zoo-vrt, grob svog oca i brata, crkve.... Znam da Luka ne želi medijsku pažnju, niti da se eksponira i zato se nikome u zoo-vrtu nije javljao ni najavljivao. Bio je u sopstvenoj režiji. Takav vam je on: nenametljiv, tih, ali bilo je onih koji su ga prepoznali. Imao je želju da vidi kako danas izgleda mesto koje je njegov otac postavio na noge i to je sebi ispunio - završava naš izvor.

Kapetan Dragan, Marija Bojović
foto: Instagram

Ovim povodom kontaktirali smo sa direktorom vrta Srboljubom Aleksićem, koji je bio ljubazan, saslušao naše pitanje i kratko poručio nema komentar.

Inače, Lukin, Nikolin i Marijin otac Vukosav Vuk Bojović, dugogodišnji direktor Beogradskog zoološkog vrta, preminuo je 17. septembra 2014. u 74. godini. Direktor zoološkog vrta postao je 1986. godine i na tom mestu ostao sve do kraja života. Vrt je osnovan 12. jula 1936. godine i to je najstariji i najveći zoološki vrt u Srbiji.

Ljiljana Stanišić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track