Najnovije vesti

PRIČALO SE DA JE POZNATI PEVAČ UMRO OD TUGE ZA ŽENOM: Celog života samo je nju voleo, a ona mu napisala najlepše ljubave stihove
Foto: Printscreen

14 godina nije sa nama

PRIČALO SE DA JE POZNATI PEVAČ UMRO OD TUGE ZA ŽENOM: Celog života samo je nju voleo, a ona mu napisala najlepše ljubave stihove

Stars -

Poznati pevač narodne muzike Milan Babić, koji je preminuo tri godine nakon smrti svoje supruge Radmile, jedine žene koju je voleo, smatran je velikim gospodinom među muzičarima. Njegova ljubavna priča rastužila je mnoge, a po njoj može da se snimi i film.

Naime, Milan je šezdesetih godina prošlog veka upoznao Radmilu, tada Todorović, koja je bila poznata pesnikinja i tekstopisac. Zavoleli su se na prvi poged, a odmah ju je i zaprosio i u braku su proveli dve decenije.

Milan Babić
foto: Printscreen

Pored velike ljubavi ona mu je pisala i pesme koje su postale veliki hitovi. Jedna od prvih i najzapaženijih, po kojoj je postao i prepoznatljiv bila je pesma "Baš mi se ne da".

Pevača je, zato, kao grom iz vedra neba, pogodila vest da njegova surpuga na smrt bolesna, ne ostavljajući nimalo prostora za nadu. Iako je bio potpuno pripremljen za ono što će se desiti, nakon njenog odlaska ostao je neutešan.

Opraštajući se od supruge Radmile, s kojom je proveo 20 godina u braku, nije ni želeo da krije bol, tugu i suze. Mnogo je patio.

- Teško je rečima opisati kako se osećam mesec i po dana posle smrti supruge. Uprkos svesti da je više nema, da je smrt konačna presuda, nekoliko puta sam osetio njeno prisustvo. Nemam opipljive dokaze za to, čak i ne mogu da opišem te događaje, ali znam da je bila pored mene. Više od 20 godina bili smo nerazdvojni, delili dobro i loše, disali na isti način. Bila je veoma jaka. Nije želela da prizna poraz. Dok je bila svesna, gotovo do poslednjeg dana, uprkos bolničkom okruženju, pravila je planove. Posle treće operacije obavljene prošlog proleća, čim je osetila poboljšanje, s mnogo entuzijazma je nastavila rad u cilju očuvanja srpskog muzičkog nasleđa - pričao je pevač neposredno nakon što je ostao bez supruge.

Radmila Todorović Babić
foto: Printscreen/Instagram

Sa njom je, kako je govorio, podjednako disao, mislio i radio.

Iz teške faze i bezvolje malo su uspevali da ga trgnu sin Branko i ćerka Jovana. Međutim, srce je na kraju reklo svoje - da on ne može da funkcioniše bez voljene žene.

Još jedan stih, koji mu je ona napisala, često je pevušio: "Kad bih mog’o i umro bih za te"

Babić je preminuo 30. novembra 2009. u Beogradu od posledica srčanog udara, a pronađen je u svom domu u popodnevnim časovima. Hitna pomoć stigla je nakon samo nekoliko minuta, ali su samo mogli da ustanove smrt. Umro je u svojoj kući, u fotelji. Pričalo se da je zapravo umro od tuge za ženom koju je beskrajno voleo i koja je bila njegov pokretač.

Kurir/Republika

Bonus video:

00:17

Pomen Tomi Zdravkoviću na Centralnom groblju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track