SLOBINA JELENA OTVORILA DUŠU O BORBI SVOG SINA S AUTIZMOM! Otkrila detalje agonije: Pomišljala sam da nam TAKAV ŽIVOT NE TREBA...
Foto: Printscreen TV Pink

ispovest

SLOBINA JELENA OTVORILA DUŠU O BORBI SVOG SINA S AUTIZMOM! Otkrila detalje agonije: Pomišljala sam da nam TAKAV ŽIVOT NE TREBA...

Stars -

Supruga pevača Slobe Radanovića, Jelena Radanović govorila je o borbi svog sina sa autizmom.

- Moj sin puni devet godina u decembru, borimo se šest i po godina, naš život izgleda normalno. Posumnjala sam oko drugog rođendana na bolest, primetila sam da se čudno ponaša. Radio je neke stvari koje moj prvi sin nije radio. On je imao mlataranje rukicama, izgubio je kontakt očima, nije reagovao na ime, komande. Jeo je zemlju, lizao stakla, vrištao, nije spavao. Sećam se kad me je vrištući izveo za ruku napolje po kiši da šetamo plažom, nije bilo šanse da promenimo pravac dok on to ne odluči. Našla sam kliniku za rano otkrivanje autizma, ja sam njima objašnjavala da dete nije u redu, oni su mene ubeđivali da jeste. Otišla sam za Srbiju i Danijela Helc mi je pomogla. Svakog radnog dana je imao terapiju ABA. Do perioda do kada sam upoznala Slobu sa mnom nije moglo da se razgovara ni o čemu drugom osim o autizmu. Radila sam sve što sam mislila da ne može da škodi, ubacili smo neke namirnice, išli na transplantaciju matičnih ćelija. Utvrdili smo da ima dosta teških metala u sebi, radili smo na čišćenju od metala i menjanju ishrane - rekla je Jelena i dodala:

Jelena Radanović
foto: Printscreen Premijera - Vikend specijal

- Sa pet godina je progovorio, ali da mame ne shvate pogrešno. On ne može da komunicira normalno, ali sve više i više reči govori. Moj sin i ja smo celu Evropu proputovali zajedno. Bazen koji pravimo svetlosnu godinu pravimo zbog njega. Obožava da pliva, da trči, ima svoju pilates loptu. On ide na treninge koji su prilagođeni deci s posebnim potrebama - poručila je Slobina žena i dodala:

Jelena Radanović
foto: Printscreen Premijera - Vikend specijal

- Nisam tražila stručnu pomoć, sama sam se izborila... Bila sam skamenjena i prestravljena... Da sam pomišljala da ni meni ni mom sinu takav život ne treba, jesam i to... Nisam verski fanatik, ali moram da kažem da kao da me je neka Božija sila poguidla i rekla: Ustaj ženo, sigurnio postoji neko rešenje''. Kad sam počela da istražujem shvatila sam da to nije krajnja tačka. Najgore je kad si sam, potrebna je partnerka podrška. Ja sam to videla kad me je Bog blagoslovio i poslao Slobu u moj život. Sve je došlo na svoje i počela sam da gledam na probvlem mog sina kao na blagoslov. Moj sin mnogo voli da peva, a Sloba je pevač. Ne gledam na sebe kao na žrtvu, ne bih ga menjala ni za 100 zdravih! - otkrila je Jelena.

Kurir.rs/Premijera Vikend Specijal

Bonus video:

00:17

Keba trenira i peva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track