"PREŠLA SAM 200 KM DA BIH GA VIDELA" Upoznali se tek posle 50 godina: Evo šta povezuje Zoricu Brunclik i Zvonka Bogdana
Foto: Printscreen

"PREŠLA SAM 200 KM DA BIH GA VIDELA" Upoznali se tek posle 50 godina: Evo šta povezuje Zoricu Brunclik i Zvonka Bogdana

Stars -

Pevačica Zorica Brunclik jedna je od retkih koja sa ponosom ističe da je svoju karijeru započela u kafani, a malo ko zna da je veliki udeo tokom njenih početaka imao pevač Zvonko Bogdan.

Naime, čuveni muzičar nastupao je u hotelu "Union", a ona je bila njegova zamena. Zorica je mesec dana pevala umesto njega, jer je on imao druge obaveze, pa nije mogao tu da nastupa.

Zorica Brunclik
foto: Printscreen YT

- S ponosom ističem da sam pevala i u kafani. Vi postavljate nivo gde god da se pojavite. Možete da uprskate i u "Karnegi holu". Napraviću jedno poređenje, Zvonko Bogdan mi neće zameriti na tome. On je godinama pevao u hotelu "Union", to je bilo kultno mesto gde se odlazilo da slušate Zvonka Bogdana. On ga je napravio kultnim. Mnogi su posle toga pevali u tom hotelu, ali to više nije bilo to. On je napravio oko sebe legendu da je "Union" jednako Zvonko Bogdan. E, tako i ja i moje koleginice i kolege, koji smo pevali po kafanama. Uzgred, i nije bilo gde da se peva. U tom trenutku to je bio Dom sindikata. U kafanama su traženi talenti, a ljudi koji su bili zaduženi za to su našli mene, kada je reč o diskografskom izdanju. Kada je Bora Spužić Kvaka u pitanju, on je već bio velika zvezda kada je shvatio da meni treba pružiti ruku i biti mi vetar u leđa, jer ja sam zaslužila da ne ostajem više u kafani, nego da se popnem stepenik više i nastupam na koncertima. I tako je krenulo. Imala sam sreću da u važnim momentima budem na pravom mestu u pravom trenutku, sretala sam prave ljude, kompozitore, tekstopisce, aranžere, orkestre i to je bila dobitna kombinacija - otkrila je ona.

Zvonko Bogdan
foto: ATAImages

Podsetimo, pevačica je nedavno otkrila da je bila na koncertu čuveog kolege, te otkrila da je to za nju bio veoma emotivni susret

- Prvi put sam prešla 200 kilometara da slušam nekoga, a to je Zvonko Bogdan. Mi smo se proveli fantastično i neka ga Bog poživi još 100 godina. On se setio kako sam ja njega menjala pre 50 godina u jednom hotelu mesec dana, nikad se do sada nismo sreli. Ja sam se rasplakala... Prvi put smo se videli... - rekla je Zorica tada u emisiji "Premijera".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track