"PRE DESETAK DANA JE OVDE KOSIO TRAVU, MOLIO NAS JE DA..." Komšije Tonija Montana iz Bojnika o poslednjim pevačevim danima
Foto: Kurir/D.Marinković, Dragana Udovičić

kurir u bojniku

"PRE DESETAK DANA JE OVDE KOSIO TRAVU, MOLIO NAS JE DA..." Komšije Tonija Montana iz Bojnika o poslednjim pevačevim danima

Stars -

Velibor Miljković, poznatiji kao Toni Montano pronađen je mrtav, 22. maja, u svom stanu u Beogradu. On će biti sahranjen u svom rodnom mestu Bojniku kod Leskovca, a ekipa Kurira posetila je Bojnik kako bi porazgovarali sa meštanima iz ovog mesta.

Toni Montano, Velibor Miljković
foto: Dragana Udovičić

Kako su nam rekli na početku razgovora on je pre samo 10 dana bio tu.

-Samo pre desetak dana je bio ovde i kosio travu kako bi sredio dvorište. Čim je zamotao česmu, mora da je otišao za Beograd - kaže za Kurir dobro poznat Bujer iz Bojnika, koga smo zamolili da nas odvede do kuće Tonija Montana, poznatog rokera koji je preminuo pre dva dana.

Toni Montano, Bojnik
foto: Kurir/D.Marinković

Njegov prijatelj nije ni čuo da nas je Bora, kako su ga zvali svi u Bojniku, rodnom mestu njegove majke, napustio. Ovu vest primio je sa suzama u očima.

Toni Montano, Bojnik
foto: Kurir/D.Marinković

- Baš me je bio zamolio da mu nađem nekog da mu pretera pokošenu travu. Pričao mi je da je prodao stan i da će definitivno da se preseli u Bojnik. Ipak, poslednjih meseci nije bio dobro. To se videlo - komentariše za Kurir njegov drug iz detinjstva.

Toni Montano, Bojnik
foto: Kurir/D.Marinković

Bojničani, koji su čuli loše vesti, tužni su zbog smrti Velibora Miljkovića (62), poznatijeg kao Toni Montano, koji je preminuo 22. maja u svom stanu u Beogradu. Njegovo telo se nalazi na Institutu za sudsku medicinu, gde se čeka obdukcija. Odmah nakon utvrđivanja uzroka smrti on će biti sahranjen u rodnom mestu njegovih roditelja, u Bojniku kod Leskovca.

Toni Montano, Bojnik
foto: Kurir/D.Marinković

- Nadamo se od nedelje - rekao nam je u telefonskom razgovoru njegov bratanac Milan.

Toni je bio sin jedinac. Grobnicu roditelja, pored kojih će i sam naći večni mir, posećivao je redovno.

Toni Montano, Bojnik
foto: Kurir/D.Marinković

- Nije propuštao nijedan parastos, nijedne zadušnice. Često smo ga viđali poslednjih nekoliko godina ovde. Svi ga pamtimo kako ujutru ode s cegerom na pijacu i vraća se kući. Iako je bio tih i povučen, voleo je da popije, a moje pljeskavice je najviše voleo. Svakog dana je naručivao kad je bio tu. Dovodio je i svoje društvo iz Beograda u roditeljsku kuću. Znao je da ih ugosti. Toni je bio legenda Puste Reke - priča za Kurir poznati roštiljdžija iz ovog mesta.

Kako kaže, Bojnik se ponosio njime jer je bio svoj i odskakao od okoline, pa misli da je zaslužio da se na lokalnom Domu kulture nađe i mural s njegovim likom, tik pored Fejata Sejdića, rođenog Bojničanina.

Toni Montano, Bojnik
foto: Kurir/D.Marinković

- Borin otac, inače rođeni Lapotinčanin, i Fejat su se mnogo družili. Ja sam s Tonijem igrao fudbal. Bio je boem. Iako roker, voleo je i dobru narodnu pesmu. Malo ko ovde zna da je napisao najlepšu pesmu Šabanu Šauliću "Šadrvari" - kaže nam direktor Sportske hale u Bojniku Dejan Stanojević.

U restoranu ovog objekta stoji Tonijeva slika.

Toni Montano, Bojnik
foto: Kurir/D.Marinković

- Voleo je da dođe ovde. Poslednji put je, kao pravi domaćin, prošle godine ugostio kolege iz Crvene jabuke, koji su svirali na Bojničkom letu. Lepo smo se družili - dodaje.

Bojničani se nadaju da će iz lokalne samouprave barem prirediti komemoraciju u čast poznatog pevača.

- Zaista bih to želeo, ali niko nam se iz familije dosad nije javio. Čak ne znam ni kada će tačno biti sahrana - kaže za Kurir predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović.

03:00

Bojničani se na najlepši mogući način sećaju Tonija Montana - Bio je legenda Puste Reke

D. Marinković

Bonus video:

03:01

Anketa o Toniju Montani sa Bojničanima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track