STEFANOVIĆ: Nemam ja  šta da držim konferencije u Starom dvoru!
Foto: Tanjug

Promena vlasti u Beogradu

STEFANOVIĆ: Nemam ja šta da držim konferencije u Starom dvoru!

Beograd -
Postoji jedna stvar koju Đilas ne razume - ja sam ovde kao predsednik gradskog odbora SNS i partijski funkcioneri nemaju šta da rade u institucijama grada, pa konferenciju za štampu držimo sa Beograđanima kao što smo uvek i radili, rekao je Stefanović

BEOGRAD - Predsednik beogradskih naprednjaka Nebojša Stefanović je, odgovarajući na poziv Dragana Đilasa da konferenciju za novinare održi u Skupštini grada, rekao da on, kao predstavnik stranke nema šta da traži u Starom dvoru.

Ranije danas, gradonačelnik u tehničkom mandatu Dragan Đilas, pozvao je Stefanovića da ne drži konferencije za novinare "na stepeništu Skupštine grada" i rekao da može da uđe i da će mu otvoriti vrata Starog dvora da tu održi konferenciju.

"Molim Nebojšu Stefanovića da ne drži pres konferencije na stepeništu isped Skupštine grada pošto je, kao predsednik Skupštine Srbije, drugi čovek države i nije primereno da drži pres konferencije na stepeništu", rekao je novinarima Đilas.

Stefanović je, na konferenciji za novinare, ispred Starog dvora, rekao da Đilas nikada nije odvajao političku funkciju od pozicije gradonačelnika, što je jedan od razloga zašto je bio "veoma loš gradonačelnik".

"Postoji jedna stvar koju Đilas ne razume - ja sam ovde kao predsednik gradskog odbora SNS i partijski funkcioneri nemaju šta da rade u institucijama grada ili Republike, pa konferenciju za štampu držimo sa Beograđanima kao što smo uvek i radili", rekao je Stefanović.

On je podvukao da ne drži konferenciju kao funkcioner Skupštine grada niti bilo kog drugog gradskog organa, da bi za nju koristio zgradu Starog dvora.

"Znam da Đilas mnogo više voli dvor od Beograđana, ali ja više volim Beograđane", rekao je Stefanović.

Na pitanje zašto drži konferenciju za novinare na ulici, Stefanović je rekao da nije u pitanju ulica već prostor ispred Skupštine grada, što je i logično s obzirom da je reč o gradskim temama.

Prema njegovim rečima, potpuno je irelevantna lokacija na kojoj se održava konferencija i znacajno je ono što se na njoj govori.

"A naša poruka da Beograd zaslužuje bolje je mnogo važnija od lokacije gde se konferencija održava. Žao mi je što to Đilas pokušava da politizuje i znam da mu je prirastao za srce dvor, jer čovek i kad je razrešen ne može da se odvoji od njega", smatra Stefanović.

On je rekao i da funkciju predsednika republičkog parlamenta ne meša sa pozicijom u stranci i da, tokom današnje konferencije, nijednog trenutka nije koristio državnu funkciju, već da se, naprotiv, jasno deklarisao da govori ispred stranke.

"I Đilas je predsednik DS i niko ga nije pitao za vreme mandata gradonačelnika kako meša funkciju gradonačelnika i predsednika DS", rekao je Stefanović i podvukao da njegova funkcija predsednika parlamenta "apsolutno neće trpeti" zbog njegove stranačke funkcije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja