ŠUMAHEROV 45. ROĐENDAN: Navijači se okupljaju ispred bolnice
Foto: Reuters

I dalje u teškom stanju

ŠUMAHEROV 45. ROĐENDAN: Navijači se okupljaju ispred bolnice

Ostali sportovi -
Želimo da damo Mihaelu podršku iako je jako teško slaviti rođendan u ovakvim trenucima. Zato ćemo napraviti tiho i dostojanstveno okupljanje, poručili su iz kluba navijača
1 / 3 Foto: AP

GRENOBL - Bivši vozač Formule 1 Mihael Šumaher danas navršava 45 godina. Legendarni Nemac nažalost neće biti u prilici da ga obeleži na radostan način pošto ga je dočekao u komi, veštački izazvanoj pošto je doživeo tešku nesreću na skijanju. Od tada traje njegova borba za život.

I dok mediji spekulišu da bi lekari u sredu mogli da probude iz kome sedmostrukog šampiona Formule 1, navijači su počeli da se okupljaju ispred bolnice u Grenoblu u želji da mirnim okupljanjem daju podršku svom ljubimcu.

"Želimo da damo Mihaelu podršku iako je jako teško slaviti rođendan u ovakvim trenucima. Zato ćemo napraviti tiho i dostojanstveno okupljanje", poručili su iz kluba navijača.Saopštenjem se oglasio i čuveni Ferari."Ovo je poseban dan za Ferari i sve naše navijače, zato što je to rođendan Mihaela Šumahera. U ovom trenutku, on vodi najvažniju bitku svog života i zbog toga želimo da mu pošaljemo posebne želje. Postoji toliko predivnih trenutaka koje smo proveli zajedno i mi smo izabrali 72. Nije u pitanju slučajan broj, zato što predstavlja broj pobeda koje je Mihael ostvario kao vozač Skuderije od 1996. do 2006. godine. Nama i milionima navijača širom sveta je doneo toliko radosti. To su neverovatni trenuci, koji sa njegovom strašću, posvećenošću i predanošća Mihaela čine delom Ferarijeve porodice zauvek. Svi u Ferariju, od predsednika Luke di Montecemola i šefa ekipe Stefana Domenikalija, koji su u kontaktu sa Mihaelovom porodicom i njegovim najbližima, pratimo kako se situacija razvija. Očigledno, danas imamo dvostruki razlog da mu poželimo sve najlepše", navodi se u saopštenju Ferarija.

Nakon dve operacije na mozgu, Šumaherovo stanje je i dalje kritično, ali stabilno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track