TRAGEDIJA: Trudna žena fudbalera OFK ubila devojku na pešačkom!
Foto: Zorana Jeftić

Pokosila pešaka

TRAGEDIJA: Trudna žena fudbalera OFK ubila devojku na pešačkom!

Crna Hronika -
Krivac Vinovnik nesreće Jovana Jolović (31) supruga je nekadašnjeg fudbalera Nikole Jolovića (34). Bol u srcu Mene ne zanima čija je žena, da li je trudna ili ne, jer moje Sanjice više nema, kaže očajni otac Živko Todorović

BEOGRAD - Tuga!Jovana Jolović (31), trudnica koja je preksinoć na pešačkom prelazu na Zrenjaninskom putu „mercedesom“ usmrtila Sanju Todorović (22), supruga je bivšeg fudbalera Zemuna i OFK Beograda Nikole Jolovića (34), saznaje Kurir. Tragedija se dogodila u subotu oko 22.20 sati, a Jovana je nakon udesa pobegla s mesta nesreće, da bi se nešto kasnije vratila sa suprugom Nikolom i policiji dala izjavu.

Pobegla posle udesa

Jovana Jolović, koja je u osmom mesecu trudnoće, „mercedesom“ je naletela na Sanju Todorović kod skretanja za Kotež.- Devojka je s rođakom prelazila ulicu na pešačkom prelazu. „Mercedes“ je iznenada naleteo na nju i odbacio je čak 50 metara dalje. Jolovićeva je zaustavila kola i izašla. Uzela je mobilni telefon i nekog pozvala, a onda otišla s mesta nesreće iako je to zakonom zabranjeno. Verovatno se uspaničila i otišla po muža, pošto njih dvoje žive u blizini - kaže Kurirov izvor iz istrage.

Jolovići su se nekoliko minuta kasnije vratili na mesto na kojem se dogodila nesreća.- Moja supruga je u vrlo lošem stanju, doživela je veliki šok. Mnogo joj je žao zbog tragedije koja se desila. I ona i ja žalimo zbog smrti devojke, to je zaista velika nesreća. I Jovanin život se promenio u sekundi. Ne znam šta bih još rekao - rekao je juče za Kurir Nikola Jolović.

Živko Todorović, otac tragično nastradale Sanje, kaže da ga niko iz porodice Jolović nije pozvao nakon tragedije.- Mene ne zanima čija je žena, da li je trudna ili nije, da li je vozila brzo ili sporo, jer moje Sanjice više nema! Može sud da je osudi na koliko godina hoće, meni to ništa ne znači. Ta žena je meni preksinoć iščupala srce iz grudi - jecajući govori Živko dok čvrsto grli fotografiju ćerke jedinice.

Neutešni otac kaže da mu je najtužniju vest javila supruga Radmila, kojoj je nakon tragedije pozlilo.- Radmila me je pozvala telefonom i kroz suze mi rekla: „Nema više naše Sanje. Izgubili smo je!“ Odmah sam otrčao do Zrenjaninskog puta. Lekari iz Hitne pomoći nisu mi dali da priđem njihovom kombiju, u kome su se borili za život mog deteta. Sve vreme sam se nadao da će moja mezimica preživeti, da nije toliko strašno. Međutim, iz Hitne pomoći su mi posle nekog vremena prišli i izjavili saučešće - ispričao je očajni Živko Todorović.

Vraćala se od dečka

Prema njegovim rečima, Sanja se vraćala s ljubavnog sastanka.- Bila je na sastanku s dečkom, a kada se vraćala, pozvala je rođaku Tamaru (15) da je sačeka na stanici da se ne bi sama vraćala po mraku. Tamara je nakon sudara pokušala da joj pomogne, ali nije uspela. Sve vreme je stajala pored nje i plakala. Dete je jedva uspelo da se sabere i pozove moju ženu da dođe - rekao je Todorović.

Vozila 100 na sat?

Sanjin otac Živko kaže da Jovana Jolović nije kočila nakon što je oborila njegovu ćerku.- Rekli su mi da je vozila oko 100 na sat. Kada je moja Sanja zakoračila na prelaz, automobil iz desne trake je stao da ona pređe, a taj „mercedes“, koji je valjda išao levom trakom, nije kočio, već ju je svom snagom udario. Na mestu nesreće nisam video tragove kočenja - kaže Živko.

Trudnice da ne voze

Iako zakon dozvoljava trudnicama da voze automobile, stručnjaci smatraju da one to ipak ne bi trebalo da čine, naročito ne posle 7. meseca.- Ako je žena i pre trudnoće vozila, nema razloga da to ne čini i tokom trudnoće. Međutim, u prvom tromesečju žena može da oseća umor i pati od mučnine, pa se preporučuje da u ovom periodu bude suvozač jer to stanje organizma može uticati na koncentraciju. Takođe, posle sedmog meseca trudnica se teže kreće, pa je moguće da će u kritičnim situacijama sporije reagovati - piše na sajtu Bebac.com.

Karijera Nikole Jolovića

- Profesionalnu fudbalsku karijeru započeo je 1997. u Zemunu- U 2001. prelazi u moskovski Torpedo- Od 2006. do 2008. igrao je za Inter Baku- Odatle prelazi u Čukarički, za koji je odigrao svega tri utakmice- U OFK Beograd prešao je 2009. i tu je ostao do kraja karijere

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track