TRAGEDIJA U SAD: Poginuo student iz Crvenke, a dvojica iz Kule teško povređena!
Foto: Facebook/Radio 021

Studijsko putovanje

TRAGEDIJA U SAD: Poginuo student iz Crvenke, a dvojica iz Kule teško povređena!

Crna Hronika -
Tragedija se dogodila kada je dušan Travica vozeći ševroletov pikap, sleteo s puta i prevrnuo se u blizini grada Majnot u Severnoj Dakoti

NOVI SAD - U saobraćajnom udesu u Sjedinjenim Američkim Državama pre tri dana stradala su tri momka iz Vojvodine, Vladan Jovanović (24) iz Crvenke izgubio je život, dok su druga dvojica teško povređena.

Povređeni su Dušan Travica (24) i Goran Šišarica (25), obojica iz Kule. Svi su studenti Novosadskog univerziteta, a u Americi su na programu "Work and Travel" oko pet meseci.

Kako je rekao Drago Božić, koji je takođe u Americi na privremenom radu, do udesa je došlo kada je Travica, vozeći ševroletov pikap, sleteo s puta u blizini grada Majnot u Severnoj Dakoti. Automobil se prevrtao i završio u jarku.

Po izveštaju američke policije, jedino je Travica bio vezan, pa su u prevrtanju Jovanović koji je bio na mestu suvozača i Šišarica ispali iz vozila.Jovanović je izdahnuo u ambulantnim kolima na putu do bolnice.

Šišarica je u udesu slomio ruku, nogu i jedan pršljen i izaći će iz bolnice za nekoliko dana.Travica je zadobio izuzetno teške povrede i bio je u komi iz koje se probudio pre 12 sati. Božić, koji studira sa Travicom, kaže za da je mladi Kuljanin u jako teškom stanju, povređena mu je vilica, šest pršljenova i ruka, ima jake bolove i hitno mu je potrebna finansijska pomoć za nastavak lečenja u specijalnoj bolnici u Mineapolisu pošto mu je isteklo zdravstveno osiguranje.

Pokojni Vladan Jovanović je bio student Fakulteta za uslužni biznis, Travica je na master studijama na FTN-u, dok je Šišarica student PMF-a.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track