Ubijen posle sinovljevog rođendana
Foto: KURIR

Zločin u Jagodini

Ubijen posle sinovljevog rođendana

Crna Hronika -
Nepoznati ubica u četvrtak uveče ispalio metak u čelo Milenku Saviću (45), vlasniku menjačnice „Savić“ i bivšem policajcu

JAGODINA - Neutešni!Policija traga za ubicom koji je u četvrtak uveče ispalio metak u čelo Milenku Saviću (45), bivšem policajcu i vlasniku menjačnice „Savić“. Kako saznajemo saslušano je nekoliko potencijalnih osumnjičenih i pretreseno desetak stanova.- Verujemo da je ubica pratio Savića nekih dvesta metara od menjačnice u centru grada do kuće u Kapetana Koče i da je znao da Milenko u ručnoj torbici nosi novac od pazara - priča Kurirov izvor iz istrage i dodaje:- Kad je Milenko stigao do kuće, ubica mu je, najverovatnije, zapretio pištoljem i naredio mu da preda novac, što je on odbio. Napadač se tad prepao i ispalio hitac, koji je Milenka pogodio u čelo! Posle toga je pokupio torbicu i pobegao, a telo su sasvim slučajno videli lekari Hitne pomoći koji su imali intervenciju u susednoj ulici - priča naš izvor.Istragu ovog surovog ubistva, kako on kaže, dodatno otežava to što nema svedoka.- Milenkova supruga Tanja je bila u kući kad joj je muž likvidiran, ali ništa nije čula. Ulica je bila pusta u trenutku obračuna - kaže sagovornik.Rođaka porodice Savić, koja je insistirala da joj ne objavljujemo ime, kroz suze nam je rekla kako je Milenkov sin Đ., dan pre nego što mu je otac ubijen na kućnom pragu, proslavio 13. rođendan.- Đ. je tog dana izveo drugove na piće, a sutradan je trebalo da izađe sa ocem u grad da proslave - jecajući se priseća žena.

Ubica ga sačekao kada je uzeo pazar iz menjačnice
Ubica ga sačekao kada je uzeo pazar iz menjačnice

Likvidiran zbog šake paraIako policija još uvek nije utvrdila koliko je novca Savić imao u torbi kad je ubijen, sumnja se da je reč o nekoliko stotina evra.- Milenko je svake večeri donosio novac od pazara kući, jer se tako osećao najsigurnije. Verujemo da je reč o nekoliko stotina evra, jer je toliko u proseku zarađivao svakog dana - priča Kurirov izvor iz istrage.

Mamice, ne plači, naći ću tatuU porodičnoj kući Savića nakon zločina je vladala potpuna tišina, koju je tek povremeno prekidao plač sina Đ. i ćerkice T. (9).- Deca se ne odvajaju od majke Tanje. Ona nema snage da progovori. Suze joj liju same, a deca pokušavaju da je uteše. Devojčica joj je čak rekla: „Mamice, samo prestani da plačeš, naći ću ja tatu, dovešću ga kući“. Neko je samo jednim metkom razorio njihove živote - priča rođaka porodice Savić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track