UBISTVO NIKOLE BOJOVIĆA: Miloš Delibašić zvanično izručen Srbiji!
Foto: Fonet/Ilustracija

Crna Gora dala zeleno svetlo

UBISTVO NIKOLE BOJOVIĆA: Miloš Delibašić zvanično izručen Srbiji!

Crna Hronika -
Delibašić je danas iz zatvora u Podgorici pod jakim merama obezbeđenja sproveden do podgoričkog aerodroma i predat srpskim vlastima

BEOGRAD - Beograđanin Miloš Delibašić, koga srpski istražni organi sumnjiče za učešće u ubistvu Nikole Bojovića, izručen je danas Srbiji.

Delibašić je uhapšen u julu prošle godine u Budvi i od tada je boravio u zatvoru kod Podgorice odakle je danas pod jakim merama obezbeđenja sproveden do podgoričkog aerodroma i predat srpskim vlastima.

Srbija je tražila izručenje Delibašića zbog postupka koji se protiv njega vodi pred Specijalnim sudom u Beogradu za teško razbojništvo.

Danas ranije objavljeno je da je Crna Gora odobrila izručenje Srbiji Beograđanina Miloša Delibašić (29), koga srpski istražni organi sumnjiče za učešće u ubistvu rođenog brata Luke Bojovića, Nikole (39) u aprilu prošle godine.

Crna Gora je odobrila izručenje Delibašića zbog krivičnog postupka koji se protiv njega vodi pred Specijalnim sudom u Beogradu za teško razbojništvo, rečeno je u Ministarstvu pravde i državne uprave Srbije.

Osim tog krivičnog dela, Delibašić se sumnjiči za učešće u ubistvu Nikole Bojovića koji je ubijen u Beogradu 29. aprila 2013. godine.

Delibašić je uhapšen u Budvi 16. jula. Zbog nedozvoljenog držanja oružja koje su crnogosrki policajci pronašli kod njega prilikom hapšenja u Osnovnom sudu u Kotoru je osuđen na tri meseca zatvora u septembru prošle godine.

Očekuje se njegovo prebacivanje u Beograd, gde će se nastaviti istraga za ubistvo i postupak za razbojništvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja