Ukinut pritvor sinu Željka Mitrovića

Apelaconi sud

Ukinut pritvor sinu Željka Mitrovića

Crna Hronika -
Sud navodi da ne stoji ni zakonski osnov za pritvor ni postojanja posebno teških okolnosti krivičnog dela jer okolnosti pod kojima se kritični događaj odigrao se iscrpljuju u radnjama koje se okrivljenom stavljaju na teret

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor sinu vlasnika TV Pink Željka Mitrovića, Aleksandaru (20) i naložio da se odmah pusti na slobodu, izjavila je portparol suda Mirjana Piljić. Tom odlukom preinačeno je rešenje Višeg suda u Beogradu od 19. septembra 2013. godine kojim je Mitroviću bio produžen pritvor u kom je proveo dva i po meseca.

Protiv Aleksandra Mitrovića se u Višem sudu u Beogradu vodi istraga zbog sumnje da je sredinom jula vozeći džip neprilagođenom brzinom usmrtio pešaka Andreu Bojanić (17), učenicu 14. Beogradske gimnazije.

Piljić je rekla da po se nalaženju Apelacionog suda osnovano u žalbama branilaca navodi da je za pritvor neophodno postojanje i osobitih okolnosti da će Mitrović ometati postupak uticanjem, izmedu ostalog, na nesaslušane svedoke. "Sama okolnost da su očevici događaja koji treba da svedoče o onome što su neposredno opazili kritičnom prilikom, nije okolnost koja kao osobita ukazuje da će okrivljeni ometati postupak uticanjem na ta lica, pa tako ne stoji ni zakonski osnoz za zadržavanje okrivljenog u pritvoru zbog toga, navodi se pored ostalog u odluci Apelacionog suda.

Sud dalje navodi da ne stoji ni zakonski osnov za pritvor ni postojanja posebno teških okolnosti krivičnog dela jer okolnosti pod kojima se kritični događaj odigrao se iscrpljuju u radnjama koje se okrivljenom stavljaju na teret, odnosno posledici neophodnoj za postojanje kvalifikovanog oblika krivičnog dela koje se Mitroviću stavlja na teret. Aleksandar Mitrović je sin iz prvog braka vlasnika Televizije „Pink“ Željka Mitrovića i pevacice Sonje Mitrović Hani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track