POBEDA CRNO-BELIH NA BRDU: Partizan jesenji šampion
Foto: Partizan.rs

Brašanac doneo minimalan trijumf

POBEDA CRNO-BELIH NA BRDU: Partizan jesenji šampion

Fudbal -
Partizan je na Banovom brdu pobedio Čukarički s 1:0 golom Brašanca u 62. minutu
1 / 5 Foto: Partizan.rs

BEOGRAD - Fudbaleri Partizana pobedili su u gostima ekipu Čukaričkog rezultatom 1:0 u meču 15. kola Superlige Srbije.Pobedu Partizanu doneo je Darko Brašanac u 62. minutu. Crno-beli su ovim trijumfom osvojili prvo mesto posle jesenjeg dela domaćeg šampionata. Partizan je sakupio 33 bodova.

Čukarički je ostao na 22 poena.Utakmici na Banovom brdu prisustvovalo je oko 2.000 gledalaca. Partizan u prvom poluvremenu nije stvorio nijednu šansu, a domaći su najveću priliku imali u 26. minutu. U šansi je tada bio Slavoljub Srnić, ali je odlično intervenisao golman Stojković.

U drugom delu utakmice Partizan je zaigrao angažovanije a do trijumfa je stigao posle gola Brašanca u 62. minutu. Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata iako su domaći fudbaleri imali više od igre. Ovo je bila poslednja utakmica Vladimira Stojkovića u crno-belom dresu, koji nastavlja karijeru u inostranstvu.

http://www.youtube.com/watch?v=J6g90EhKtsI

Kraj utakmice. Partizan je ostvario minimalnu pobedu od 1:090. minut - Utakmica je produžena za 3 minuta. 80. minut - Domaći imaju više od igre. Čukarički napada, Partizan se brani.71. minut - Korner za Čukarički, visoka lopta na drugu stativu, skače Ostojić i glavom je šalje iznad prečke.67. minut - Matić šutira iz slobodnog udarca sa oko 20 metara, a lopta odlazi visoko preko gola62. minut - 0:1!!! Brašanac postiže gol za crno-bele. Akciju je počeo Luka, a onda je nabacio na drugu stranu ka Iliću, koji je ostavio idealnu loptu za Brašanca. On je šutirao iz prve i pogodio je suprotni ugao Ristića.55. minut - Još uvek nema golova, ali deluje da je Partizan malo agilniji

46. minut - Počelo je drugo poluvreme

Drugo poluvreme

45 + 1 Poluvreme na Banovom brdu.

25. minut - Slavoljub Srnić i Bojan Ostojić su imali dobre prilike za Partizan, ali nisu uspeli da realizuju šanse pre golom Partizana

22. minut - Igra se između dva šesnaesterca nema velikih šansi ni pred jednim golom

4. minut - Filip Stojković pada u šesnaestercu Partizana, nema penala

1. minut - Počelo je Prvo poluvreme

Pobede Slobode i Novog Pazara

Fudbaleri Novog Pazara pobedili su na svom stadionu Radnički iz Niša sa 1:0, dok je Sloboda iz Užica na gostovanju savladala Voždovac sa 2:0 u utakmicama 15. Super lige Srbije. Novopazarci su kao domaćini na Gradskom stadionu slavili golom Dejana Rusmira u 22. minutu, koji je sjajnim šutem sa 20 metara, posle odbijene lopte nakon kornera, savladao golmana Nenada Filipovića. Novi Pazar je tako nastavio tradiciju postizanja makar jednog gola na svom terenu u ovoj sezoni Super lige. Sloboda je, posle dva uzastopna poraza u Super ligi, na gostovanju savladala Voždovac. Gosti iz Užica su do prednosti došli već u devetom minutu, a strelac je bio Aleksandar Pejović, koji je sa ivice kaznenog prostora postigao efektan gol. Konačan rezultat postavio je Tijago Galvao u 73. minutu na asistenciju Darija Purića. Fudbaleri Donjeg Srema su kao domaćini remizirali sa OFK Beogradom 1:1. Gosti iz Beograda su u 60. minutu poveli preko Aleksandra Čavrića, a konačan rezultat postavio je Uroš Sinđić u 71. "Romantičari" su tako zabeležili treću uzastopnu utakmicu bez pobede. U Kruševcu Napredak i Javor odigrali su meč bez golova, a isti rezultat bio je i u Subotici na meču između Spartaka i Rada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track