SRPSKI DERBI: Partizan srušio Megu u Smederevu

ABA liga

SRPSKI DERBI: Partizan srušio Megu u Smederevu

Košarka -
Košarkaši Partizana savladali su Mega Vizuru (81:76) u derbiju 15. kola regionalne ABA lige igranom u Smederevu

Košarkaši Partizana pobedili su u gostima Mega Vizuru sa 81:76 (25:14, 14:16, 28:24, 14:22) u poslednjoj utakmici 15. kola ABA lige, i tako se vratili na drugo mesto tabele.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Dragan Milosavljević sa 22 poena, dok je Bogdan Bogdanović završio meč sa 19 poena i sedam skokova. Mega Vizuru su predvodili Ratko Varda sa 13 poena i Nenad Miljenović sa sedam poena i 11 skokova.

U odsustvu bolesnog Duška Vujoševića trener Partizana Velimir Gašić je posle meča rekao:"Bilo je perioda dobre igre, ali je bolo i grešaka. Težimo tome da držimo apsolutnu kontrolu ritma igre i rezultata, a to će biti nešto po čemu će tim biti prepoznatljiv“, naveo je Gašić.

On je potom dodao:

"Konačan rezultat ne oslikava sam kvalitet igre, bilo je sjajnih perioda, imali smo čak 20 poena razlike, ali je u nekim trenucima Mega imala priliku da hvata priključak. Ono što nije bilo dobro je defanzivno zagrađivanje, Mega je zbog toga imala šanse da poentira iz drugih napada. Partizan je godinama prepoznatljiv po svom dominantnom soku, a to u Smederevu nismo pokazali“, zaključio je Gašić.

Partizan sada ima 11 pobeda, jednu manje od prvoplasirane Crvene zvezde. Cedevita takođe ima 11 trijumfa. Mega Vizura je na osmom mestu sa šest pobeda.

Tekstualni prenos

Mega je uspela da priđe na pet poena zaiostatka u poslednjem minutu, ali više od toga nije mogla, pa je Partizan ostvario deseti trijumf u regionalnoj ligi

Četvrta četvrtina

U igri sa mnogo oscilacija Partizan je imao i 19 poena prednosti, a posle tri deonice vodi 67:54

Treća četvrtina

Partizan je poveo 32 18, a onda je dozvolio Megi da se serijom 11:0 vrati u meč. Seriju domaćih prekinuo je Kinsi trojkom, a prvo poluvreme završeno je vođstvom crno - belih 39:30.

Druga četvrtina

Od rezultata 8:10, Partizan je zagospodario terenom i posle deset minuta ima prednost 25:14

Prva četvrtina

Crno-beli traže desetu pobedu u prvenstvu i nastavak borbe za Fajnal-for, dok Vizura želi da izbegne treći poraz u nizu i vrati se u sredinu tabele.

U prvom duelu ova dva tima ove sezone u Pioniru, Partizan je bio ubedljiv sa 88:65. Međutim, u Smederevo putuje opterećen povredama i umorom nakon teškog meča u Evroligi, a ponovo će biti bez pomoći prvog trenera Duška Vujoševića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track