UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Selfi Maradone i ćerke Dalme na Stamford bridžu

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Selfi Maradone i ćerke Dalme na Stamford bridžu

Fudbal -
Revanš duel polufinala Lige šampiona između Čelsija i Atletika sa tribina je pratio i legendarni Dijego Armando Maradona

BEOGRAD - Najnovije informacije i zanimljivosti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:33 - Arsenal zainteresovan za Larsa Bendera Arsenal je pokazao interesovanje za vezistu Leverkuzena Larsa Bendera i spreman je da ponudi 20 miliona evra. Ove sezone 24-godišnji Bender je odigrao 33 mečeva i tom prilikom postigao tri gola.

22:40 - Atletiko u finalu Lige šampiona!Fudbaleri Atletika plasirali su se u finale Lige šampiona, pošto su u revanšu duelu polufinala u Londonu pobedili Čelsi s 3:1. U prvom duelu bilo je 0:0. Atletiko će u finalu LŠ 24. maja u Lisabonu igrati protiv gradskog rivala Reala. Ovo je prvi put u istoriji ovog takmičenja da se u finalu sastanu timovi iz istog grada.

22:21 - Trener Valensije: Možemo do preokretaTrener Valensije Huan Antonio Pici veruje da njegova ekipa može postići četiri gola u revaš utakmici protiv Sevilje i plasirati se u finale Lige Evrope. Sevilja je slavila u prvoj utakmici sa 2:0, a revanš je u četvrtak u Valensiji. "Kako bismo se vratili u igru neophodno je da budemo strpljivi i da iskoristimo šansu kada se ukaže. Golovi mogu doći rano. A ako možemo da pogodimo, bilo bi dobro da damo četiri gola. Ako oni daju dva, mi moramo dati pet. Sve to zavisi od razvoja igre. Jedino što me interesuje u vezi sa tom utakmicom je da pobedimo sa razlikom koja bi nas odvela na finale u Torino", poručio je Pici.21:45 - Maradona bodri Atletiko protiv ČelsijaSlavni argentinski fudbaler Dijego Armando Maradona bodri Atletiko u Londonu u revanš duelu polufinala Lige šampiona. Sa njim je i njegova ćerka Dalma.21:15 - Čelnik Benfike: UEFA želi Juventus u finalu LEPotpredsednik Benfike Silvio Servan optužio je UEFA da želi Juventus u finalu Lige Evrope. Benfika, koja je prošle godine poražena u finale LE od Čelsija, u prvom meču polufinala u Lisabonu je savladala šampiona Italije 2:1. Revanš duel je u četvrtak u Torinu. Finale je takođe u Torinu 14. maja."Prošlo je mnogo vremena otkad je jedan italijanski klub osvojio evropski trofej. Uopšte ne sumnjam da bi UEFA, pre svega zbog komercijalnih interesa, volela da vidi Juventus u finalu i na tronu. Osim toga, UEFA želi u utakmici Superkupa u Kardifu da ima klub s velikom istorijom", rekao je Servan.

20:50 - Košarkaši Zvezde pobedili Partizan

Košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras ekipu gradskog rivala Partizana sa 75:72, dok je Radnički u Kragujevcu lako nadigrao FMP (86:54), u preostalim utakmicama 5. kola Superlige Srbije. Crveno-beli su pobedom u derbiju učvrstili vođstvo na tabeli s maskimalnim učinkom, Partizan je pretrpeo prvi poraz, a Kragujevčani su se trećom pobedom priključili Mega Vizuri.

20:15 - Metaloplastika pobedila PartizanRukometaši Metaloplastike pobedili su u Beogradu ekipu Partizana sa 27:22 u petom kolu Superlige Srbije. Ovom pobedom Metaloplastika je postala prva ekipa koja je u Super ligi pobedila na gostujućem terenu. Iako su u prvom poluvremenu vodili i sa tri gola razlike, crno-beli nisu mogli da izdrže jak tempo Šapčana, pa je rezultat na kraju bio 27:22. Najefikasniji u redovima crno-belih bili su Jovanović, Radovanović i Markićević sa po četiri gola, dok je u Metaloplastici preciznošću odskočio Dragaš koji je devet puta bio efikasan. Sledeću utakmicu Partizan igra na svom terenu u nedelju od 16.00 kada dočekuje Vojvodinu.19:28 - Prandeli: Baloteli nema zagarantovano mesto u timuSelektor Italije Ćezare Prandeli izjavio je da pozicija Marija Balotelija u startnoj postavi reprezentacije na SP nije zagarantovana.Napadač Milana postao je jedan od najznačajnijih igrača reprezentacije od svog debija 2010. godine, ali selektor navodi da ima adekvatne zamene za 23-godišnjeg igrača. "Balotelija treba motivisati kako bi on igrao na najvišem nivou. To je funkcionisalo u prošlosti. Dao je 14 golova za nacionalni tim, a to je dosta", rekao je italijanski stručnjak. Italija će se na Svetskom prvenstvu u grupnoj fazi takmičiti sa Engleskom, Urugvajem i Kostarikom.19:15 - Vaterpolisti Zvezde na pobedu od titule

Vaterpolisti Crvene zvezde pobedili su posle boljeg izvođenja peteraca ekipu Radničkog s 14:13 (1:5, 3:1, 2:3, 4:1, 4:3) u drugom meču finala plej-ofa Superlige Srbije.Večerašni susret u bazenu Sportskog centra Park završen je u regularnom delu nerešeno 10:10, ali je Zvezda posle boljeg izvođenja peteraca uspela da dođe do trijumfa.Crvena zvezda trenutno vodi s 2:0 u finalnoj seriji, koja se igra na tri pobede. Naredni meč biće odigran 10. maja u Beogradu.18:48 - Janković veruje da Verona može do EvropeFudbaler Verone Boško Janković rekao je da njegov tim ne odustaje od borbe za šesto mesto na tabeli Serije A, mesto koje vodi u Ligu Evrope naredne sezone. Fudbaleri Verone su prošlog vikenda pobedili Kataniju sa 4:0 u 35. kolu Serije A. Srpski fudbaler, koji je ušao u igru pola sata pre kraja tog meča, rekao je da vrlo srećan zbog igre svog kluba. Verona se pobedom nad Katanijom "popela" na osmu poziciju i ima samo bod manje od šestoplasiranog Torina, koji je trenutno na mestu koje vodi u Ligu Evrope. 18:21 - Nemački mediji osporavaju Gvardiolinu taktikuOpsednutost trenera fudbalera Bajern Minhena, Pepa Gvardiole, posedom lopte, glavna je tema nemačkih medija posle eliminacije tog kluba od Real Madrida u polufinalu Lige šampiona. "Gvardiola je morao da prizna da je on možda i izabrao pametnu, hrabru taktiku za dve utakmice. Ali, neko ga je ipak pročitao", piše vodeći minhenski list "Zidojče cajtung". Bajern je posle poraza u Madridu sa 1:0, u revanšu na svom terenu doživeo debakl izgubivši sa 0:4, i tako ostao bez nade da će odbraniti titulu šampiona Evrope. "Frankfurter Alemajne cajtung" (FAZ) piše da reputacija Gvardiole kao "mesije" ozbiljno narušena. "U obe utakmice trener Real Madrida Karlo Ančeloti pokazao je da je bolji strateg. Imajući u vidu oba susreta, to je bio pravi debakl", naveo je novinar FAZ-a.

17:50 - Tauzend propušta MundijalFudbaler Totenhema i reprezentativac Engleske Endros Tauzend propustiće Mundijal u Brazilu, jer mu zbog povrede članka predstoji pauza od 10 nedelja, objavljeno je na sajtu engleskog kluba. Tauzend je do sada odigrao pet utakmica za reprezentaciju Engleske, a sutra će biti podvrgnut operaciji u Londonu. Ovaj 23-godišnji fudbaler sredine terena povredio se prošlog vikenda na meču sa Stoukom (1:0).

17:24 - Bojana Jovanovski poražena posle 3 sata igreSrpska teniserka Bojana Jovanovski nije uspela da se plasira u četvrtfinale turnira u portugalskom Oeirašu. Jovanovski je danas posle više od tri časa igre poražena od Ruskinje Elene Vesnine s 5:7, 7:5, 7:6. Turnir u Portugalu se igra za nagradni fond od 250.000 dolara.

16:56 - Atletiko želi da zadrži Dijega KoštuSportski direktor Atletika Hoze Luis Kaminero rekao je da madridski tim nema nameru da proda najboljeg igrača Dijega Koštu i poručio da želi dodatno da pojača ekipu u narednom prelaznom roku. Za Koštu su zainteresovani mnogi evropski klubovi, a kao najveći kandidat spominje se Čelsi, koji za španskog reprezentativca hoće da izdvoji 60 miliona evra. Dijego Košta je ove sezone postigao 27 golova u Primeri, tri manje od Kristijana Ronalda.

16:24 - Jovana Jakšić u četvrtfinalu An-NingaSrpska teniserka Jovana Jakšić plasirala se u četvrtfinale ITF turnira u kineskom An-Ningu. Jakšićeva je u osmini finala pobedila domaću teniserku Jang Zi Jun sa 6:2, 6:1. Meč je trajao samo 73 minuta. Naredna rivalka našoj teniserki biće pobednica duela između Kineskinje Tang i Holanđanke Burger.Jakšićeva će meč četvrtfinala igrati u petak.15:54 - Šervud dobija novi ugovor u Totenhemu?Bivši golman Totenhema Rej Klemens rekao je da trener Tim Šervud zaslužuje da mu se produži ugovor s tim klubom. Klemens je rekao da je trenutni trend u fudbalu da se angažuju inostrani treneri, za šta veruje da nije idealno rešenje. Proteklih nedelja u medijima se dosta spekulisalo o promeni trenera u ekipi Totenhema, jer Timu Šervudu ugovor ističe na leto, ali je danas engleski klub demantovao sve glasine. Totenhem je šesti u engleskoj Premijer ligi sa 66 bodova, i gotovo sigurno će se naredne godine nadmetati u evropskim takmičenjima.15:25 - Bonući: Pirlo je naš vođa

Fudbaler Juventusa Leonardo Bonući rekao je da je Andrea Pirlo tihi vođa ekipe i istakao da se divi takvom igraču. Juventus sutra dočekuje Benfiku u revanšu polufinala Lige Evrope, a prvi meč Portugalci su rešili u svoju korist sa 2:1. U dosadašnjem toku sezone Pirlo je za Juventus odigrao 31 utakmicu i dao šest golova. Juventus se nalazi i nadomak osvajanja 30. titule šampiona Italije (32. na terenu), pošto tri kola pre kraja ima osam bodova više od drugoplasirane Rome.

14:54 - Konte: Pokazali smo da zaslužujemo finale Lige Evropa

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Trener fudbalera Juventusa Antonio Konte ocenio je danas da je njegova ekipa dobrim igrala pokazala da zaslužuje da se plasira u finale Lige Evropa. Fudbaleri Juventusa sutra od 20.45 na svom stadionu u Torinu igraju protiv Benfike, revanš utakmicu polufinala Lige Evropa. U prvoj utakmici prošlog četvrtka portugalski tim pobedio je sa 2:1."Želimo da prođemo u finale. Uprkos porazu u prvoj utakmici, koji nismo zaslužili, mislim da smo dokazali da imamo ono što je potrebno da bi se plasirali u finale", rekao je Konte.14:50 - Roni O'Saliven u polufinalu Svetskog prvenstva u snukeruAktuelni svetski šampion u snukeru Roni O'Saliven plasirao se danas u polufinale Svetskog prvenstva u Šefildu, pošto je pobedio Šona Marfija sa 13:3. Marfi je juče dobro počeo meč, poveo je sa 2:0 i bio je u dobroj situaciji da osvoji treći uzastopni frejm, ali je O"Saliven sigurnom igrom uspeo da preokrene i prvi deo meča završi vođstvom od 6:2. On je danas osvojio sedam od osam odigranih frejmova i ubedljivo je pobedio svetskog prvaka iz 2005. godine. Petostruki svetski šampion O"Saliven će u polufinalu igrati protiv pobednika duela Berija Hokinsa i Dominika Dejla, gde Hokins vodi sa 11:5. Ako u polufinale prođe Hokins, to će biti repriza prošlogodišnjeg finala, kada je O"Saliven pobedio sa 18:12. Ranije danas Mark Selbi se plasirao u polufinale Svetskog prvenstva, pošto je pobedio Alana Mekmanusa sa 13:5. Selbi će u polufinalu igrati protiv pobednika duela Džada Trampa i Nila Robertsona. U tom meču Tramp trenutno vodi sa 6:2.14:41 - Tohir: Želim Hamšika u InteruPredsednik fudbalskog kluba Inter Erik Tohir rekao je danas da je zainteresovan da u narednom prelaznom roku dovede igrača Napolija Mareka Hamšika. "Voleo bih da vidim Hamšika u Interu, ali bih isto tako voleo da dovedem i neke druge igrače o kojima se već pričalo u medijima. Ne želim da iznosim nikakve podatke i imena, sve dok ne postignemo zvaničan dogovor sa igračima", rekao je Tohir.14:29 - Mertezaker: Ako osvojimo FA kup, sezona je uspešnaFudbaler Arsenala Per Mertezaker rekao je danas da londonski tim nije dobro odigrao završnicu Premijer lige zbog čega su ispali iz borbe za titulu, ali da bi osvajanje FA kupa sezonu učinilo uspešnom."Arsenal nije zaslužio da se nađe među tri najbolje ekipe u Premijer ligi. Sledeće godine moramo da igramo bolje ukoliko mislimo da se borimo za trofej. Na gostovanjima smo bili loši i nadam se da ćemo naučiti dosta iz toga. Sezona još nije izgubljena, ostaje nam finale FA kupa sa Halom, u dobroj smo poziciji da obezbedimo Ligu šampiona i ne možemo je smatrati neuspešnom", rekao je Mertezaker.Finale FA kupa između Arsenala i Hala igra se 17 maja na Vembliju. 14:14 - Teri: Do kraja karijere u Čelsiju

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kapiten Čelsija Džon Teri rekao je danas da se nada da će sa klubom sa kojim je osvojio sve trofeje u karijeri ipak potpisati novi ugovor. Teri već neko vreme pregovara sa upravom, a sadašnji ugovor mu ističe na leto. Kapiten "plavaca" ima 33 godine i nekoliko puta u prošlosti je isticao da želi do kraja karijere da ostane na Stamford Bridžu. 13:58 - Uhapšen navijač koji je bacio bananu na Alveša

http://www.youtube.com/watch?v=R6b7bU3DMiA
Španska policija uhapsila je navijača koji je tokom prvenstvene utakmice Viljareal-Barselona bacio s tribine bananu na fudbalera katalonske ekipe Danija Alveša.

13:42 - Gaudlok MVP EvrokupaKošarkaš Uniksa Endrju Gaudlok izabran je za najkorisnijeg igrača Evrokupa u ovoj sezoni, saopšteno je danas na sajtu tog takmičenja. Gaudlok je u Evrokupu prosečno postizao 19,1 poen, 3,3 asistencije, 2,1 skok i 0,8 ukradenih lopti. Gaudlok je izabran i u najbolju petorku Evrokupa, pored Demarkusa Nelsona (Crvena zvezda), Dižona Tomsona (Nižnji), Džastina Doelmana (Valensija) i Vladimira Golubovića (Ankara).13:26 - Totenhem negirao da je zvao Franka de BuraEngleski fudbalski premijerligaš Totenhem demantovao je danas da je počeo pregovore sa trenerom Ajaksa iz Amsterdama Frankom de Burom. Ekipu Totenhema od decembra prošle godine vodi Tim Šervud, koji je zamenio Portugalca Andrea Viljaša-Boaša. Engleski i holandski mediji nedavno su objavili da su predstavnici Totenhema kontaktirali tehničkog direktora Ajaksa Marka Overmarsa kako bi zvanično započeli razgovore. 13:15 - Nejmar: Ne smemo odustati od titule

Foto: AP
Foto: AP

Fudbaler Barselone Nejmar rekao je danas da njegov tim ne sme da odustane od borbe za titulu šampiona Španije. "Moramo se boriti do kraja jer nada poslednja umire. Čak i kada postoji jedan odsto šanse da dođemo do titule, mi moramo nastaviti da verujemo", rekao je Nejmar.Barselona je tri kola pred kraj sezone druga u španskoj Primeri sa 84 boda što je četiri boda manje od prvoplasiranog Atletika iz Madrida, i dva više od Reala iz Madrida koji je treći i ima utakmicu manje u odnosu na dve prvoplasirane ekipe.12:54 - Ba vređan na rasnoj osnovi, Liverpul pokrenuo istragu

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fudbalski klub Liverpul pokrenuo je danas istragu povodom uvreda na rasnoj osnovi, koje su na derbi meču 36. kola Premijer lige, bile upućene napadaču Čelsija Dembi Ba. Senegalski reprezentativac nije čuo uvrede na svoj račun, ali je slučaj prijavila engleska nevladina organizacija "Kik it aut" (Kick it out), koja se bori protiv rasizma na stadionima u Engleskoj. 12:32 - Rumenige: Dobili smo šamar od RealaIzvršni direktor Bajerna iz Minhena Karl Hajnc Rumenige rekao je da je taj fudbalski klub doživeo debakl protiv Real Madrida u polufinalu Lige šampiona. Fudbaleri Bajerna izgubili su sinoć u Minhenu od Real Madrida sa 0:4, u revanš utakmici polufinala Lige šampiona i tako ukupnim rezultatom od 0:5 završili takmičenje u kome su branili titulu. "Dobili smo šamar, doživeli smo debakl. Ali, imamo sposobnog trenera (Pep Gvardiola). Naravno, doživeli smo težak poraz, ali nije prikladno da u ovakvim trenucima pričamo o važnim pitanjima", rekao je Rumenige.

12:07 - Minut ćutanja za Boškova uoči mečeva Superlige

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

Utakmice 27. kola fudbalske Superlige Srbije narednog vikenda počeće minutom ćutanja u znak sećanja na nedavno preminulog legendarnog trenera Vujadina Boškova, objavljeno je danas na sajtu takmičenja.Identičnu odluku donela je UEFA za revanš mečeve polufinala Lige šampiona. Tako je jučerašnji duel u Minhenu između Bajerna i Reala počeo minutom ćutanja za Boškova i nekadašnjeg trenera Barselone Tita Vilanovu.

11:42 - Održana komemoracija, grafit navijača Vojvodine u čast Vujadina Boškova

Komemoracija povodom smrti legende srpskog fudbala Vujadina Boškova održana je danas u Sportskom centru "Vujadin Boškov" u Novom Sadu.

11:29 - Ronaldo: Demonstrirali smo moć, u finalu šanse 50:50

Foto: AP
Foto: AP

Najbolji fudbaler sveta i prva zvezda Reala Kristijano Ronaldo rekao je danas da su Madriđani pobedom nad Bajernom u polufinalu Lige šampiona demonstrirali moć i pokazali da imaju kvalitet za osvajanje tog trofeja, 10. u klupskoj istoriji."Zaslužili smo finale, igrali smo veoma dobro. Sada ćemo da uživamo u trijumfu, a u finalu želimo pobedu. U tom meču moramo da pokažemo da smo favoriti, mada uvek su u finalima šanse 50-50, bez obzira protiv koga igrate. Hoćemo da dokažemo da smo najbolji u Evropi", rekao je Ronaldo.10:59 - Lam: Svi smo krivi, nismo čvrsto ušli u mečKapiten Bajerna Filip Lam rekao je da je razočaran izdanjem njegovog tima i porazom od madridskog Reala od 4:0 u revanš meču polufinala Lige šampiona."Razočarenje je veliko. Mislili smo da je bolje da zonskim markiranjem branimo prekide. Nismo dobro igrali taktički, u prvom meču smo imali kontrolu, dok u revanš nismo ušli dovoljno čvrsto, što nije odlika našeg tima", rekao je Lam.10:40 - Advokat: Šimunić igra na SPHrvatski fudbaler Josip Šimunić igraće na Svetskom prvenstvu u Brazilu, rekao je danas njegov advokat Davor Prtenjača, koji ga zastupa pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani (CAS).10:14 - Roben: Ne zanima me ko će u finale, Real će osvojiti tituluFudbaler Bajerna iz Minhena Arjen Roben, čija ekipa neće odbraniti titulu prvaka Evrope posle teškog poraza od Real Madrida, rekao je da ga ne zanima ishod druge polufinalne utakmice između Čelsija i Atletika iz Madrida, pošto "to nije fudbal"."Zaista me ne zanima ko će da pobedi. Gledao sam prvu utakmicu prošle nedelje (0:0) i nisam mogao da gledam - utakmica nije imala nikakve veze sa fudbalom. Poštujem trenere Čelsija i Atletika, svako radi na svoj način, ali mislim da će Real trijumfovati, želim im sve najbolje", rekao je Roben.09:52 - FK Rad nezadovoljan suđenjem u Super ligiFudbalski klub Rad optužio je danas sudije u domaćem prvenstvu da su ga u prethodnim utakmicama namerno oštetile i zatražio od nadležnih fudbalskih organa da omogući fer-plej takmičenje u Super ligi Srbije. "Rukovodstvo FK Rad je analizirajući sudijske odluke u mečevima kluba u prolećnom delu polusezone nedvosmisleno došlo do zaključka da se sudijske greške na štetu "građevinara" više ne mogu podvesti pod slučajnost, jer se ponavljaju iz meča u meč i to isključivo na štetu Rada", navodi se u saopštenju.09:15 - Real Madrid prvi finalista, Bajern se oprostio od titule

http://www.youtube.com/watch?v=l_9zB6xEOMI
Fudbaleri Reala iz Madrida plasirali su se u finale Lige šampiona pošto su sinoć u Minhenu, u revanš utakmici polufinala, savladali ekipu domaćeg Bajerna sa 4:0. Prvi meč kod kuće u Madridu Real je dobio rezultatom 1:0.

09:10 - Vašington u polufinalu plej-ofa IstokaVašington je postao drugi polufinalista plej ofa Istočne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) pošto je u četvrtfinalnoj seriji savladao Čikago ukupnim rezultatom 4:1. Do pobede 75:69, koja ga je odvela među četiri najbolja tima na Istoku, Vašington su predvodili Džon Vol sa 24 i Nene sa 20 koševa. Rezultati četvrtfinala plej ofa:ISTOČNA KONFERENCIJA:Čikago - Vašington 69:75 (15:23, 26:18, 11:20, 17:14) - 1:4 u seriji, Vašington u polufinaluL.A. Klipers - Golden Stejt 113:103 (31:21, 24:29, 22:22, 36:31) - 3:2ZAPADNA KONFERENCIJA:OKlahoma - Memfis 99:100 (25:30, 18:25, 27:21, 20:14, 9:10) - 2:3

09:00 - Vesti koje su obeležile utorak 29. april možete pogledati OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track