NIŠTA OD BRAZILA: Srbija dominirala ali nije uspela da savlada Hrvatsku u Beogradu
Foto: Tanjug

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo

NIŠTA OD BRAZILA: Srbija dominirala ali nije uspela da savlada Hrvatsku u Beogradu

Fudbal -
Fudbalsksa reprezentacija Srbije izgubila je sve šanse da se nađe u Brazilu pošto je odigrala 1:1 protiv Hrvatske na stadionu Crvene zvezde
1 / 11 Foto: Tviter

BEOGRAD - Fudbalske reprezentacije Srbije i Hrvatske odigrale su nerešeno 1:1 (0:0) u meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine. "Orlovi" su ovim remijem izgubili sve šanse da se nađu u Brazilu naredne godine.

Mario Mandžukić je doveo Hrvate u vođstvo u 54. minutu, a konačan rezultat postavio je Aleksandar Mitrović u 66. minutu.

Meč je u finišu pogibeljnim startom obeležio Josip Šimunić. Defanzivac Hrvatske je u situaciji kada je Srbija imala kontru krvnički zaustavio Miralema Sulejmanija i zaradio zasluženo crveni karton.Belgija je u gostima pobedila Škotsku s 2:0 golovima Defura u 38. i Miraljasa u 89. Makedonija je na svom terenu bila bolja od Velsa s 2:1.

Belgija je ovom pobedom osigurala prvo mesto u A grupi sa 22 boda, Hrvatska sada ima 17, a Srbija osam bodova.

Narednu utakmicu izabranici Siniše Mihajlovića odigraće za četiri dana protiv Velsa u Kardifu.Predsednik Srbije Tomislav Nikolić večerašnji meč između fudbalskih reprezentacija Srbije i Hrvatske posmatrao je iz lože Marakane, a među viđenijim gostima bio je i menadžer Čelsija Žoze Murinjo. Murinjo je na stadion Crvene zvezde došao u društvu nekadašnjeg istaknutog reprezentativca Jugoslavije i zvezde madridskog Reala Predraga Mijatovića.Utakmicu godine nisu želeli da propuste ni novi ministar sporta i omladine u vladi Srbije Vanja Udovičić, njegov hrvatski kolega Željko Jovanović, predsednik Fudbalskog saveza Srbije FSS Tomislav Karadžić, potpredsednik FSS Ivan Ćurković, zatim generalni sekretar FSS Zoran Laković i direktor svih reprezentativnih selekcija Savo Milošević.Na najvećem srpskom stadionu viđen je i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, gradonačelnik Jagodine Dragan Markovivć Palma, kao i čelnici Dinama braća Branko i Zoran Mamić. Ložu Marakane posetio je i selektor evropskih šampiona Ljubinko Drulović, bivši kapiten "orlova" Dejan Stanković, Ivica Dragutinović, Marko Pantelić, Danko Lazović, Dejan Rambo Petković i mnogi drugi istaknuti reprezentatvci.

Srbija – Hrvatska 1:1 (0:0)

Stadion: Crvene zvezde. Sudija: Feliks Brih (Nemačka). Gledalaca: 25.000

Crveni karton: Matić 75. - Šimunić 80.

Žuti kartoni: Mitrović 32., Tošić 38., Fejsa 45., Matić 67. - Eduardo 42., Vukojević 64., Sna 86.

Strelci: Mitrović 66. - Mandžukić 54.SRBIJA: Stojković – Ivanović, Subotić, Nastasić, Kolarov – Matić, Fejsa – Tošić (Sulejmani od 56.), Đuričić (Tadić od 56.), L. Marković (Petrović od 79.) – Mitrović.HRVATSKA: Pletikosa - Srna, Ćorluka, Šimunić, Lovren - Rakitić (Jelavić od 76.), Vukojević, Modrić - Eduardo (Kovačić od 63.), Mandžukić, Olić (Perišić od 56.)

Tekstualni prenos

2. POLUVREME

KRAJ UTAKMICE

90+4. minut - Poslednja prilika za Srbiju na ovom meču. Sulejmani je centrirao, Tadić na drugoj strani glavom vratio loptu, ali tamo nije bilo nikoga. Šteta.90. minut - Igraće se još četiri minuta zaustavnog vremena.89. minut - Opasan napad Hrvatske prekinuo je Stojković. Kovačić je pokušao da centrira, ali je Stojković uhvatio loptu pre Jelavića i Mandžukića.86. minut - Žuti karton za Srnu zbog grubog starta nad Kolarovim. Ništa od nastavka akcije.85. minut - Neverovatna šansa za Petrovića! Ponovo je Sulejmani centrirao, Petrović sa pet metara glavom šutirao ali pravo u Pletikosu.80. minut - Auuu kakav grub start Šimunića nad Sulejmanijem!!! Pa, ovo je za zatvor!!! Crveni karton za defanzivca Hrvatske.79. minut - Poslednja izmena u Srbiji. Umesto Lazara Markovića u igri je Radosav Petrović. Jasno je opredeljenje Mihajlovića da brani sa igračem manje nerešen rezultat.76. minut - Poslednja izmena u Hrvatskoj, Štimac ubacuje napadača Jelavića umesto Rakitića. Očigledno je da će Hrvati u finišu pokušati da dođu do pobede sa igračem više.75. minut - Crveni karton za Nemanju Matića! Igrač koji se posle dužeg vremena vratio u nacionalni tim isključen je zbog dva žuta kartona. Drugi je zaradio zbog prekršaja nad Vukojevićem na sredini terena.71. minut - Prvi korner za Hrvatsku na meču. To dovoljno govori kako je tekao tok meča.67. minut - Novi žuti karton za Srbiju, dobio ga je Matić. Potpuno nezasluženo.66. minut - GOOOOL!!! Mitrović donosi Srbiji izjednačenje! Sulejmani je centrirao iz slobodnog udarca sa desne strane, a Mitrović bio najviši u srcu šesnaesterca Hrvatske.

http://www.youtube.com/watch?v=Sf_C4PCJcxE
Žuti karton za Vukojevića umesto Eduarda ulazi Kovačić Dvostruka izmena u Srbiji GOL! Hrvatska je kaznila Srbiju. Iz prve prave akcije Hrvata Mandžukić je matirao Stojkovića
http://www.youtube.com/watch?v=Qgq4qIGJyPo

1. POLUVREME

KRAJ 1. POLUVREMENA - Srbija je bila dominantna svih 45 minuta ali nije imala sreće da postigne koji pogodak. Najbolju priliku propustio Mitrović na samom početku meča kada je iz peterca pogodio stativu. Hrvatska je u prvih 45 minuta izvela samo jednu akciju.

45. minut - Treći žuti karton za Srbiju. Fejsa ga je zaradio zbog prekršaja nad Mandžukićem u visini šesnaesterca Hrvatske.43. minut - Korner za Srbiju, Tošić pokušava uigranu akciju, ali bez uspeha.42. minut - Žuti karzon za Eduarda, prvi za Hrvate.40. minut - Sjajna akcija Srbije, Mitrović i Đuričić se nisu razumeli u petercu pa je prilika otišla u nepovrat.38. minut - Drugi žuti karton za Srbiju. Dobio ga je Tošić zbog prekršaja nad Rakitićem.37. minut - Prodor Ivanovića po desnoj strani, centrirao je, ali je odbrana Hrvatske na mestu.32. minut - Mitrović je dobio žuti karton zbog starta na Modriću.30. minut - Prva akcija Hrvata, Srna je centrirao ka Mandžukiću, koga je Nastasić omeo da bolje zahvati loptu glavom.28. minut - Centrirao je Tošić sa desne strane, lopta odlazi tik pored desne stative gola Hrvatske.27. minut - Nova prilika za Srbiju, Nastasić je zahvatio centaršut Tošića iz kornera glavom ali nije bio precizan.26. minut - Korner za Srbiju, centrirao je Tošić, a Šimunić ispred Mitrovića izbacio loptu u korner.21. minut - Ivanović je probio hrvatsku odbranu po desnoj strani, centrirao, ali lopta ide preblizu Pletikosi koji je hvata.19. minut - Bane Ivanović je oprobao šut, ali lopta upućena sa oko 25 metara odlazi preko gola.17. minut - Nova prilika za Srbiju. Tošić je ušao u šesnaesterac iskosa sa desne strane, šutirao je, ali je golman Pletikosa uspeo da skene loptu ka korneru. Nažalost, nova greška sudija na štetu Srbije, lopta pripada Hrvatima iako je bilo vidljivo da je korner.16. minut - Đuričić šutira, ali je izblokiran.13. minut - Mitrović je primio loptu na oko 40 metara, pokušao je da šutira ali je izblokiran.6. minut - Prvi korner na meču za Srbiju. Tošić po zemlji, Mitrović je pogodio stativu! Đuričić je propustio loptu, a Mitrović sa svega nekoliko metara pogodio okvir gola! Šteta.3. minut - Sporna situacija u šesnaestercu gostujuće ekipe. Lazar Marković je bio u prodoru, sapleo ga je Šimunić, ali Nemac Brih je samo odmahnuo rukom. Utisak je da je Srbija oštećena za penal.1. minut - Srbija će u prvom poluvremenu napadati ka južnoj tribini stadiona Crvene zvezde. Hrvatska je izašla na teren u prilično ofanzivnoj varijanti sa tri klasična napadača.

http://www.youtube.com/watch?v=zHjACDUw8hY
http://www.youtube.com/watch?v=yajRGHo8tN0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track