VANREDNA SITUACIJA U KRAGUJEVCU: Nevreme potopilo grad, nestalo struje u nekoliko naselja!

Za sat vremena palo 50 litara kiše po kvadratnom metru

VANREDNA SITUACIJA U KRAGUJEVCU: Nevreme potopilo grad, nestalo struje u nekoliko naselja!

Srbija -
Ima poplavljenih industrijskih objekata ali i privatnih kuća. Svi građani čije su kuće ugrožene mogu da se jave jave Situacionom centru na brojeve telefona 0800/112-113 i 505-800.
1 / 4 Foto: TANJUG

KRAGUJEVAC - Zbog problema koje su izazvale današnje padavine u Kragujevcu je proglašena vanredna situacija, a iz poplavljenih kuća u Maršiću kod Kragujevca evakuisano je oko 20 ljudi koji su zbrinuti u Gerontološkokm centru.

Na Štabu za vanredne situacije je rečeno da su najugroženiji naselja Ždraljica, Beloševac, Lekina Bara i potez oko "Žitoprodukta". Ima poplavljenih industrijskih objekata ali i privatnih kuća.

"Sva lica čije su kuće poplavljene evakuišu se u Gerontološki centar, a ako se za to ukaže potreba biće smešteni i u neki od hotela", rekao je zamenik komandanta Štaba Zoran Jovanović.

Najveći problem u ovom ternutku je sa strujom, veliki broj sela i prigradskih naselja je isključen preventivno dok se voda ne povuče.

Najviše štete napraviio je Bresnički potok, poplavio je nekoliko desetina domaćinstava. U Deo pogona "Zastavine fabrike oružja" izlila se kanalizacija pa je prekinut rad u trećoj smeni.

Pod vodom je i deo industrijske zone u Kraguejvcu, pogoni nemačke kompanije "Vaker Nojson".

"Voda je veoma brzo nadolazila i mi smo uradili šta smo mogli", rekao je Štefan Mortenhuber, direktor "Vaker Nojsona" u Kragujevcu.

Isključili smo struju i tako smanjili štetu. Sutra kada se voda povuče znaćemo šta je sve uništeno ali smo optimisti, dodaje direktor Vakernojsona u Kravcu. Dvadesetak građana iz ovog naselja evakuisano je u u Gerontološki centar.

Zbog nevremena delovi grada na kratko su ostali bez struje. Jedanaest ekipa kragujevačke "Elektrošumadije" je na terenu i tokom večeri , obećavaju, biće otklonjeni svi kvarovi.

http://www.youtube.com/watch?v=oOiLDkWL0po

http://www.youtube.com/watch?v=8sZ9dZoH3q0
http://www.youtube.com/watch?v=UAjA8pJsizs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track