PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama!
Foto: Kurir

PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama!

Vesti -

Pregled najvažnijih vesti za petak 31. jul. Dan koji je za nama, u Srbiji je izgledao ovako:

VUČIĆ POSLE PREDSEDNIŠTVA SNS: Izbor Vlade Srbije krajem avgusta, postoje 4 OPCIJE!

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić obratio se javnosti po završetku sednice Predsedništva SNS. "U narednih nekoliko dana biće verifikovani mandati, a izbor Vlade očekujem krajem avgusta", rekao je između ostalog predsednik Vučić.

UŽIVO KORONA U SRBIJI, PRESEK STANJA: U poslednja 24 sata još 339 zaraženih i 8 mrtvih

U poslednja 24 sata na virus korona testirano je 9.436 osoba, od čega je pozitivno 339. U protekla 24 sata od korona virusa preminulo je osam osoba. Na repiratoru se u ovom trenutku nalaze 162 osobe.

foto: Covid19.rs Printscreen

PANIKA! PRINUDNO SLETANJE U BEOGRADU: Pilot bezbrižno poleteo helikopterom, a onda su počeli problemi!

edan helikopter prinudno je sleteo danas oko podneva između Jakova i Boljevaca, saznaje Kurir. "Radi se o civilnom helikopteru. Nakon poletanja pilot je javio da ima problem i da mora da prinudno sleti, što se i desilo", rekao je izvor Kurira iz MUP-a.

DIREKTORKA BATUTA OTREZNILA NAS BEZ USTEZANJA: Smemo li na bazen? Voda nije najveći rizik, ali ovo jeste! Morate li baš?

Direktorka Instituta Batut Verica Jovanović rekla je danas da voda na bazenima ne predstavlja toliko rizik za prenos korona virusa, već da su najveći rizik korisnici tih površina.

PAKETI S ALI EKSPRESA STIĆI ĆE EKSPRESNO: Evo šta se dešava sa porudžbinama iz Kine!

Prekid avionskog saobraćaja sa Kinom trajao je tri meseca, nakon čega je nastupio period otežanog međunarodnog saobraćaja. Sve ovo kao posledicu ima to da su porudžbine kasnile nekoliko meseci, istakli su iz JP "Pošte Srbije"

VUČIĆ ČESTITAO KURBAN BAJRAM: Pre svega zdravlje, svako dobro, spokoj i blagostanje! Kurban Bajram šerif mubarek olsun

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Kurban Bajram Reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu ef. Nasufoviću i predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji dr Mevludu ef. Dudiću kao i pripadnicima islamske zajednice. "Vama, verskim službenicima i svim vernicima islamske veroispovesti od srca čestitam Kurban Bajram u iskrenoj veri da će vam ovaj veliki praznik doneti svako dobro, spokoj, blagostanje vašim porodicama i nadu u dobra vremena koja će doći nakon velikih iskušenja sa kojima se svi suočavamo", naveo je Vučić.

SRBIN OTIŠAO U TAZBINU KOD HRVATA, UBILI GA OD BATINA: Napali ga s leđa zbog tetovaže krsta i Crvene zvezde (FOTO)

U Baškoj vodi je brutalno pretučen Saša V (30), državljanin Republike Austrije, ali i Srbin i pravoslavac, što je za ovu ružnu priču, nažalost, bilo ključno.

ŠOK U HRVATSKOM SABORU! SRPSKA POSLANICA: Pred vama je 8-godišnja devojčica iz kolone u OLUJI! (VIDEO)

Anja Šimpraga, poslanica SDS S-a u Hrvatskom saboru je ispričala svoje sećanje na akciju "Oluja" kada je kao osmogodišnja devojčica s porodicom izbegla u Srbiju. "Ovih dana svi pričaju o 'Oluji'. Bez obzira na to koliko o tome doista znaju, jesu li proživeli te ratne strahote ili su ih samo posmatrali. Bez obzira na to iz kojeg su ih ugla doživeli", počela je ona.

ZASTRAŠUJUĆI VIDEO! MONSTRUM ISKASAPIO ŽENU PRED DECOM: Napao je nožem, pobegla iz auta, ali joj nije bilo spasa

Baškir Aleksandar Aleksejev (31) brutalno je ubio suprugu Oksanu pored puta u ruskom gradu Satka u regionu Čeljabinska.

APOKALIPTIĆNE SCENE KOD PRIJEPOLJA: Grad veličine oraha zasuo malinjake, pašnjake... ŽUTI METEOALARM NA SNAZI!

Snažno nevreme praćeno kišom, gradom i jakim vetrom pogodilo je Kamenu goru kod Prijepolja.

OVO JE VAŠA ŠANSA ZA PRVU PLATU, PRIJAVA POČINJE USKORO: Posao već u oktobru, evo koliko će vam para leći na račun!

Od polovine avgusta počeće prijavljivanje poslodavaca i mladih koji traže posao za program "Moja prva plata", a sa radom za plate koje će delom finansirati država počelo bi se od oktobra, rekao je ministar finansija Siniša Mali. Zapošljavanje 10.000 mladih na po devet meseci država će podržati sa 20.000 dinara mesečno za one sa diplomom srednje škole i 24.000 dinara za mlade radnike sa fakultetskom diplomom.

HOROR U INDIJI: Nisu mogli do alkohola, pa rešili da piju dezinfekciono sredstvo! 10 umrlo, mnogi završili u bolnici!

Deset lica je umrlo u gradu Kuričedu, u indijskoj državi Andra Pradeš, nakon konzumiranja sredstva za dezinfekciju u kojem ima alkohola budući da su lokalne prodavnice pića zatvorene usled blokade radi suzbijanja širenja virusa korona, saopštila je policija.

PASTOR TREĆI PUT PREDSEDNIK SKUPŠTINE VOJVODINE: Dobio ogromnu podršku poslanika, a onda se zahvalio jednoj ženi

Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara i dosadašnji predsednik Skupštine Vojvodine, ponovo je izabran na tu funkciju. Pastor je treći put izabran na ovu funkciju. Za izbor Pastora je od 120 poslanika glasalo 100 poslanika, a pet je bilo uzdržano. Sednici je prisustvovalo ukupno 114 poslanika.

NEUTEŠNA BRAĆA SAMO PLAČU: Mališani po izlasku iz bolnice saznali da su im roditelji poginuli u jezivom sudaru sa vozom

Braća A.(11) i N. (8) Milosavljević vratili su se iz bolnice kući u Laćarak, gde su saznali da njihovi roditelji Željka (39) i Nebojša (46) nisu preživeli strašan udes 25. jula na pružnom prelazu Zmijnjak.

U SUDARU VOZA IMA MRTVIH: 50 ljudi povređeno u Portugaliji! Voz udario u mašinu na pruzi!

U sudaru brzog voza i mašine za održavanje pruga u Portugaliji poginula je jedna osoba a povređeno najmanje 50 ljudi, prenela je televizija SIC.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track