PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama
Foto: Kurir

PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama

Vesti -

Pregled najvažnijih vesti za ponedeljak 14. septembar. Dan koji je za nama, u Srbiji je izgledao ovako:

SPECIJALNI POKLON OD PATRIJARHA IRINEJA PREDSEDNIKU SRBIJE: Vučić se oglasio na Instagramu (FOTO)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa Njagovom svetošću patrijarhom srpskim gospodinom Irinejom.

foto: Adria Media TV

ĐURIĆ ZA KURIR TELEVIZIJU: Medijski napisi o tome da ću voditi resor spoljnih poslova su spekulacije!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da su natpisi po novinama o njegovom preuzimanju resora spoljnih poslova u budućoj vladi spekulacije.

PREDSEDNIK IMAO NEOBIČAN SASTANAK: Mina (9) prati sve vesti i došla je direktno kod Vučića da mu kaže OVO FOTO Predsednik Srbije Aleksandar Vučić imao je danas neobičnog gosta. Naime, njega je posetila Mina (9), koja jednog dana želi da postane savetnica predsednika.

VUČIĆ PRELOMIO? Predsedništvo SNS do kraja nedelje, Dačić u vladi izvesniji od Šapićevog Spasa

Naredne sedmice, od 21. septembra, trebalo bi da bude održana Skupština na kojoj će biti izabrani predsednik parlamenta i generalni sekretar. Potom sledi i formiranje vlade

AKO POBEDI NA IZBORIMA, DOLAZI U SRBIJU! Evo kada bi Tramp trebalo da nas poseti, Beograd broj 1 na Balkanskoj turneji

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp mogao bi već krajem ove godine da poseti Srbiju!

foto: Peđa Vučković

PREMIJERKA BRNABIĆ: Interes da tender za uvođenje 5G mreže bude otvoren i transparentan

Ni Srbija nije zainteresovana za nepouzdane tehnologije, naprotiv, interes je da tender za uvođenje 5G mreže bude otvoren i transparentan, uz poštovanje međunarodnih standarda, što upravo podrazumeva i sporazum iz Vašingtona, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić.

MINISTAR MALI SAOPŠTIO DOBRE VESTI: Od 1. januara veće penzije

Ministar finansija Siniša Mali saopštio je danas da će od 1. januara 2021. godine penzije u Srbiji biti veće za 5,9 odsto na osnovu švajcarske formule.

MINIMALAC OD NAREDNE GODINE VEĆI 6,6 ODSTO: Evo koliko će tačno sada iznositi

Minimalac u 2021. godini biće veći za 6,6 odsto i iznosiće 32.126 dinara, rekao je predsedavajući Socijalno-ekonomskog saveta Zoran Stojiljković.

GRCI I DALJE SKRNAVE SRPSKU SVETINJU: Oni u tangama i toplesu, a mi s vencima za srpske junake

Krf odbija da ukine plažu na Vidu, gde je mauzolej naših vojnika

VULIN: Ono što je Tadić rekao je vredno prezira, sve bi uradio samo da ga stranci izvuku iz blata

Ministar odbrane Srbije i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je danas da se bivši predsednik Srbije Boris Tadić nedostojno odnosi prema Srbiji u odnosima sa strancima u nadi da će ga vratiti na čelo zemlje.

KONAČNI REZULTATI IZBORA U CRNOJ GORI: Milov DPS-30 mandata, Za budućnost Crne Gore 27, Mir -10, Crno na bijelo- 4!

Državna izborna komisija Crne Gore objavila je danas konačne rezultate parlamentarnih izbora održanih 30. avgusta, prema kojima je DPS Mila Djukanovića osvojila 30, koalicija "Za budućnost Crne Gore" 27, koalicija "Mir je naša nacija" 10, a platforma "Crno na bijelo" četiri mandata.

foto: Nemanja Nikolić, Shutterstock

KORONA ODLAŽE MILOV PAD?! Đukanović jednim potezom može da prolongira novu vladu! Čelnik DPS odbio da se izjasni!

U slučaju uvođenja vanrednog stanja zbog rasta broja inficiranih koronavirusom i gotovo dramatične epidemiološke situacije, formiranje nove Vlade Crne Gore bilo bi odloženo za bar 90 dana, prenose podgoričke Vijesti.

ABAZOVIĆ: Milo neće dobrovoljno predati vlast! Pod policijskom sam zaštitom, ogroman je pritisak na mene!

Dritan Abazovović, lider pokreta URA u centru je pažnje nakon psrlamentarnih izbora u Crnog Gori ne samo domaćih i regionalnih već i svetskih medija.

foto: Covid19.rs Printscreen

UŽIVO NAJNOVIJI KORONA PRESEK U SRBIJI, DOBRE VESTI: Nema preminulih, broj novozaraženih manji od 30

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 5.930 građana, od kojih je pozitivno 29.

OVO SU PROCEDURE ZA POVRATAK U SRBIJU OD PETKA: Kad uđete u zemlju imate 24 sata da odete u dom zdravlja, a evo šta onda

Od petka u 18 sati Srbija će uvesti nadzor nad svim građanima koji se vraćaju sa letovanja iz Crne Gore, Hrvatske i BiH, a to može važiti i za Albaniju i druge zemlje u regionu i Evropi u kojima kovid 19 bukti.

MOGUĆE RIGOROZNIJE MERE I PONOVO KARANTIN: Dr Tiodorović objasnio šta će se promeniti od petka u Srbiji

Epidemiolog dr Branislav Tiodorović objasnio je još jednom šta podrazumevaju nove mere koje su na snazi od sledećeg petka, a važe za povratnike sa letovanja iz zemalja regiona.

foto: Nemanja Nikolić

IGOR JURIĆ RODITELJIMA: Fotografije dece na društvenim mrežama za 5 minuta završe na pedofilskim sajtovima (KURIR TV)

Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić" bio je gost emisije Puls Srbije i još jednom iskoristio medijski prostor da apeluje na roditelje da ne kače fotografije svoje dece na društvene mreže.

RASPISANA MEĐUNARODNA POTERNICA ZA MOMKOM IZ NS KOJI JE PRETUKAO MLADIĆA Kovačević: Vrlo brzo će biti uhapšen! (VIDEO)

Načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević očekuje da će vrlo brzo biti uhapšen Ivan Kontić, osumnjičeni da je brutalno prebio dvadesetosmogodišnjeg mladića u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu i ističe da je policija, kao i uvek, profesionalno pristupila tom slučaju.

MONSTRUM S DIPLOMOM! Zver iz Novog Sada je pravnik i član Advokatske komore! Iživljavao se nad BIVŠIM KOLEGOM!

Ivan Kontić (30), koji se sumnjiči za premlaćivanje mladića u kladionici, završio pravni fakultet i od januara radi kao pripravnik u advokatskoj kancelariji.

foto: Screenshot, privatna arhiva

DETALJI PORODIČNE TRAGEDIJE U KOTEŽU: Komšije otkrile kako su živeli majka i sin, telo muškarca nađeno u šipražju

Porodična tragedija dogodila se danas u beogradskom naselju Kotež, kada je D. S. upucao majku S. S. iz pištolja za koji nema dozvolu, a potom presudio sebi.

LATINO DEVOJKE STRAHINJU KOŠTALE GLAVE! Evo kako su 2 puta pomogle egzekutorima mafijaša

Mis Marbelje je pre dve godine otkrila da se Strahinja Stojanović skriva u Španiji, a Kolumbijka je od februara delila lokacije po svetu i Srbiji koje je s njim obilazila

STRUGAR MI JE POLOMIO VILICU, A IZVUKAO SE SA 70.000 DINARA! Prebijeni taksista šest godina goni glumca!

Vest da je radnik na salašu "Stremen" I. G. prebio zakupca Petra Strugara, nakon čega je dobio kaznu kućnog zatvora od šest meseci, naišla je na osudu Jovana Stanojevića, taksiste kojeg je pre šest godina prebio glumac.

SEKIROM ODSEKAO SEBI PRSTE DA BI DOKAZAO NEVINOST: Brano na jeziv način opovrgao optužbe da je ukrao pare iz kapele!

Zbog optužbi da je ukrao 20 KM iz katoličke kapele na groblju Brano Preradović (46) iz Prnjavora sekirom je odsekao sebi tri prsta.

ODSEKAO DETETU GLAVU KAO POKLON PREDSEDNIKU: Ugandska policija jedva sprečila čoveka da uđe u zgradu parlamenta!

Ugandska policija danas je uhapsila muškarca koji je pokušavao da uđe u zgradu parlamenta u glavnom gradu noseći odsečenu glavu deteta upakovanu kao poklon.

PUTIN ZNA REŠENJE BELORUSKE KRIZE: Ruski predsednik izneo uverenje nakon sastanka sa Lukašenkom! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin izrazio je danas uverenje da će njegov beloruski kolega Aleksandar Lukašenko moći da reši političku krizu u svojoj zemlji koja je suočena sa protestima bez presedana od početka avgusta.

foto: EPA/JASON SZENES

NE MOGU DA OBEĆAM DA MI SE OVO NEĆE PONOVITI! Novak brutalno iskren: Evo šta je rekao o diskvalifikaciji, Lauri Klark... Najbolji teniser sveta Novak Đoković prvi put je od incidenta na US openu razgovarao sa novinarima.

E, KADA SMO I OVO DOČEKALI! Nadal stao na Novakovu stranu i IZNENADIO javnost: Žao mi je Đokovića!

Španski teniser Rafael Nadal vraća se na teren posle pauze od šest meseci. Nadal se, pred početak mastersa u Rimu, obratio javnosti i tom prilikom je prvi put prokomentarisao diskvalifikaciju Novaka Đokovića, koji je u osmini finala US opena nenamerno lopticom pogodio linijskom sudiju.

foto: Printscreen/Happy

GAVRILOVIĆ ŠOKIRAO PRIČOM O SILOVANJU, A SAD NJEGOVA ŽENA RAZVEZALA JEZIK: Htela sam RAZVOD! Umeo je da popije koju VIŠERIJALITI Ivan Gavrilović zapanjio je svoje cimere, kao i gledaoce kraj malih ekrana, priznanjem o odnosu sa suprugom. Posle njegove izjave da je skoro silovao svoju ženu, oglasila se Marina.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track