PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama
Foto: Kurir

PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama

Vesti -

Pregled najvažnijih vesti za subotu 19. septembar. Dan koji je za nama, u Srbiji je izgledao ovako:

STOLTENBERG ZA KURIR: NATO u potpunosti poštuje politiku vojne neutralnosti Srbije

U isto vreme, NATO i Srbija su već 14 godina bliski partneri, čije je partnerstvo zasnovano na bliskom političkom dijalogu i praktičnoj saradnji. Ja sam redovno u kontaktu s predsednikom Vučićem, kaže generalni sekretar najvećeg vojnog saveza na svetu.

foto: EPA / Stephanie Lecocq

OVAKO JE GRMELO NA PASULJANSKIM LIVADAMA: Pogledajte gađanje iz srpskog pancira i pasarsa (VIDEO)

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković prisustvovali su gađanju ciljeva iz artiljerijsko-raketnih sistema PASARS i Pancir S1, koje su izveli pripadnici Trećeg raketnog diviziona 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva, u rejonu vojnog kompleksa "Pasuljanske livade".

GENERALNI SEKRETAR NATO JENS STOLTENBERG: Ne smeta nam što se Vojska Srbije oprema naoružanjem iz Rusije i Kine

NATO u potpunosti poštuje politiku vojne neutralnosti Srbije. Ne smeta nam što se Vojska Srbije oprema naoružanjem iz Rusije i Kine, kaže u ekskluzivnom intervjuu za Kurir generalni sekretar Severnoatlantske alijanse (NATO) Jens Stoltenberg.

foto: Kurir

O DOLASKU DFC U USIJANJU NA KURIR TELEVIZIJI Kovačević: Ovo je novi početak privatnih ulaganja u Srbiji

Dolazak američke razvojne agencije DFC u Beograd je vest ne samo za srpsku ekonomiju i snažan signal za buduće investiture u region uopšte, saglasni su učesnici emisije “Usijanje” na Kurir televiziji.

DA NIJE ŽALOSNO, BILO BI SMEŠNO: Koha je pribavila nove činjenice da su SRPSKI manastiri albanski - baš su se potrudili

Prištinska Koha ponovo tvrdi da su srpske svetinje na Kosovu i Metohiji u srednjem veku građene iznad "drevnih ilirskih i arberijskih hramova".

foto: Covid19.rs

KORONA SE NE PREDAJE: 83 novozaražena, preminuo 1, na respiratoru 23 pacijenta

U Srbiji je u poslednja 24 sata na korona virus testirano testirano 5.959 osoba, od kojih je pozitivno 83. U poslednja 24 sata preminula je jedna osoba od posledica zaraze korona virusom.

SISTEM NADZORA DOBRO FUNKCIONIŠE, PRIJAVILO SE 4.500 LJUDI! Ko ne može da se prijavi elektronski, mora da uradi OVO

Epidemiolog i član kriznog štaba Predrag Kon izjavio je da uvedeni sistem nadzora zbog pandemije korona virusa na granicama Srbije odlično funkcioniše i da je već dao određene rezultate.

MINISTAR ŠARČEVIĆ ZA KURIR: Od ponedeljka tačan plan nastave za studente

Preporuke o tome ko će studirati onlajn, a ko na fakultetu daće krizni štab Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je za Kurir da je stručni tim iz ministarstva koje vodi napravio plan obavljanja nastave na fakultetima od 1. oktobra, koji je poslat lekarskom delu kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa.

NAŠ NAROD NIŠTA NE MOŽE DA SPREČI DA ORGANIZUJE SVADBU: Srbi smislili kako da naprave slavlje, ali je i to KAŽNJIVO

U restoranima, kafanama, kafićima... kao i u svakom zatvorenom prostoru u Srbiji, zbog epidemija korona virusa, dozvoljeno je prisustvo maksimum 30 osoba uz određenu distancu, što je sprečilo organizaciju proslava u ugostiteljskim objektima.

foto: Pink Printscreen

U PROGRAMU OTKRIO ZABRINJAVAJUĆE PODATKE! Kon: Imamo informacije da je verovatno na OVOM mestu došlo do zaražavanja

Epidemiolog Predrag Kon, izjavio je jutros da je realno očekivanje da će novih mera biti kada zahladni, zavisi od toga gde će i da li će broj novoobolelih raste.

ŠTA SE SVE DOGAĐALO ISPRED MILADINOVIH VRATA: Snimak ste videli, ali ne i ono što je na njima izgrebano! (FOTO)

Bivšeg košarkaša Miladina Kovačevića devojka Tina T. (26) prijavila je policiji tvrdeći da ju je on pretukao u stanu u Beogradu. Kurir je ekskluzivno došao u posed snimka na kom se čuje svađa između Miladina i Tine, koja ga je prijavila policiji. Izvor Kurira otkrio je da je Tina T. osumnjičenom za ugrožavanje njene sigurnosti izgrebala i vrata.

OBRT U KIKINDI, NASILJA NIJE BILO? Deca sama skakala s prvog sprata zgrade u izgradnji u pesak?!

Dosadašnja istraga je pokazala da nisu tačni navodi iz prijave majke da su njenog sina vezivali, zatrpavali u pesak i pretiili će ga baciti sa obližnje zgrade.

KURIR SAZNAJE: Evo šta je Kolumbijka Sonja 4 sata pričala u tužilaštvu o ubistvu Strahinje Stojanovića

Devojka ubijenog Stojanovića (30) navodno je ispričala u tužilaštvu da se on nije krio, kao i da je znao da ona kači njihove zajedničke slike

TRAGEDIJA KOD ČOKE: Vozač automobila poginuo kada se zakucao vozilom u kamion

Vozač automobila F.Š. (64) iz Ostojićeva kod Čoke poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se u petak kasno popodne dogodila u tom mestu.

HOROR U HERCEG NOVOM: Ubijena pa zapaljena devojka! Telo našli dok su sakupljali drva!

U hercegnovskom naselju Mokrine pronađeno je zapaljeno žensko telo, potvrđeno je Danu iz više izvora iz policije. Kako saznaje taj list, stradala devojka je strana državljanka, a preliminarni rezultati istrage ukazuju na sumnju da je devojka ubijena pa zapaljena.

foto: Facebook/Printscreen

PANIKA U PODGORICI! VUK POBEGAO IZ DVORIŠTA, LUTAO NASELJEM: Deca mislila da im je prišao pas! Komšija drži čitav čopor!

U podgoričkom naselju Tološi večeras je uhvaćen vuk, posle višečasovne potere koja je organizovana za divljom životinjom.

TRAGEDIJA PORODICE IZ BUGOJNA: Majci rekli da su joj sinovi umrli od korone, njen odgovor sve rasplakao

Emira Duraković, majka Adisa i Har sa Durakovića i supruga Hajrudina koji su u sedam dana preminuli od posledica koronavirusa, u sredu je iz bolnice u Bugojnu otpuštena na kućno lečenje.

NAPAD NA TRAMPA, HTELI DA GA OTRUJU: Američkom predsedniku poslali smrtonosni paket, evo kako je spašen! Paket koji sadrži otrovni ricin upućen američkom predsedniku Trampu presreli su organi zakona, navode mediji.

PRIRODA JE PODIVLJALA! URAGAN udario Grčku, odneo dva života! Retka pojava na Mediteranu, rušio i mostove!

Mediteranski uragan Janos, koji je danas pogodio centralnu Grčku, odneo je dva života, takođe izazivajući poplave i materijalnu štetu.

PUTIN OTKRIO IME TVORCA MOĆNE HIPERZVUČNE RAKETE, PA PORUČIO: Posedujemo oružje koje nema niko drugi u svetu!

"Prvi put u svojoj istoriji Rusija poseduje najsavremenije oružje koje nema pandan u svetu", saopštio je ruski predsednik Vladimir Putin tokom video-konferencije sa konstruktorom hiperzvučne rakete „Avangard“ Gerbertom Jefremovim povodom dana ruske vojne industrije.

OGLASILA SE LJUPKA NAKON ŠTO JOJ JE ODREĐENA ZABRANA PRILASKA SIMKETU! Pevačica traži samo JEDNO, za sve ostalo će LAKO

Pevačica Ljupka Stević postala je prava senzacija nakon što je bivšem dečku, generalu D. S. razlupala dva automobila ciglom i probušila mu gume, a onda sve to objavila na svom Instagram profilu.

foto: Damir Dervišagić

SELJACI SA SUVOBORA ZOVU TRAMPA U GOSTE: Meštani napisali pismo predsedniku SAD, nadaju se i spremaju rakiju za doček

Meštani suvoborskih sela, uputili su prijateljsko pismo predsedniku Sjedinjenih Amerikih Država, Donaldu Trampu, s pozivom da ih poseti u prvoj odgovarajućoj prilici

GRAĐANI PROTESTOVALI U BORU: Održan najmasovniji ekološki protest protiv zagađenja (KURIR TV)

U Boru je održan protest zbog prekomernog zagađenja vazduha sumpor-dioksidom i teškim metalima iz pogona topionice bakra kompanije “Ziđin”. U protestnoj šetnji bilo je nekoliko hiljada građana sa transparentima protiv zagađenja, među kojima je bilo najviše roditelja sa decom.

HIT! LAPOVČANIN KOJI JE NADUVAO 4,48 NIJE STOPIRAN ZBOG ALKOHOLA: Policija ga zaustavila iz totalno drugog razloga

Lapovčanin A.Đ (56) koji je automobilom „opel korsa“ upravljao sa 4,48 promila alkohola u krvi, zapravo nije zaustavljen od strane policije zato što je bio pijan.

NOVAK S MUKOM DO POLUFINALA: Đoković izgubio set, pa dobio ŽILAVOG Kepfera i nastavio put ka trofeju! VIDEO

Najbolji svetski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Rimu, pošto je posle tri seta savladao Nemca Dominika Kepfera 6:3, 4:6, 6:3.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track