PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama
Foto: Kurir

PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama

Vesti -

Pregled najvažnijih vesti za petak 20. novembar. Dan koji je za nama, u Srbiji je izgledao ovako:

PATRIJARH SRPSKI IRINEJ UPOKOJIO SE U GOSPODU: Poglavar SPC preminuo u vojnoj bolnici od posledica kovida u 91. godini

Patrijarh srpski Irinej (91) preminuo je jutros u 7.07 sati u Vojnoj kovid bolnici "Karaburma" gde se nalazio na lečenju zbog zaraze korona virusom, saznaje Kurir.

foto: Aleksandar Jovanović

KURIR SAZNAJE: Tri dana žalosti za patrijarhom Irinejom u Srbiji, sahrana u nedelju, pogledajte pripreme u Patrijaršiji (FOTO)

Zemni ostaci patrijarha biće do sahrane izloženi u Sabornoj crkvi, a sahrana je planirana za nedelju 22. novembar

ČAST MI JE BILA ŠTO SAM VAS POZNAVAO, TAKVI KAO VI NIKADA NE ODLAZE... Predsednik Srbije oglasio se najtežim rečima na Instagramu

Čast mi je bila što sam Vas poznavao. Takvi kao Vi nikada ne odlaze..., napisao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na zvaničnom Instagram nalogu Budućnost Srbije potvrdivši tako najcrnju vest.

TELEGRAM SAUČEŠĆA PREDSEDNIKA SRBIJE SINODU SPC: Danas tuguje Srbija i celo srpstvo, veliki ljudi ne gospodare, oni služe

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas Svetom arhijerejskom sinodu Srpske pravoslavne crkve telegram saučešća povodom smrti patrijarha srpskog Irineja, u kojem navodi da je patrijarh Irinej bio veliki čovek srpske crkve, pravoslavlja i našeg srpskog naroda.

PUTIN IZRAZIO SAUČEŠĆE POVODOM SMRTI PATRIJARHA IRINEJA: On je isključivo svojim delima zaslužio autoritet koji ima širom sveta

Predsednik Rusije Vladimir Putin uputio je telegram saučešća srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću povodom smrti patrijarha srpskog Irineja, saopšteno je iz Kremlja.

POTRESNA SCENA: Medicinsko osoblje u suzama ispraća telo patrijarha Irineja LEKARI PLAČU, VOJNICI SALUTIRAJU (FOTO/VIDEO)

Sanduk sa telom upokojenog patrijarha Irineja iznet je iz Vojnomedicinskog centra Karaburma nešto posle 16 časova i prebačen u Sabornu Crkvu gde će vernici moći da se oproste od poglavara Srpske pravoslavne crkve.

foto: Nemanja Nikolić

SAD JE I ZVANIČNO, SVETI SINOD OGLASIO SE POSLE SEDNICE: Dužnosti patrijarha preuzima Sinod, a njime predsedava vladika Hrizostom

Patrijaršijske dužnosti preuzima Sveti Arhijerejski Sinod u skladu sa članom 62 Ustava Srpske Pravoslavne Crkve, a da Svetom Sinodu do izbora novog Patrijaha srpskog predsedava Mitropolit dabrobosanski g. Hrizostom.

VASELJENSKI PATRIJARH EKSKLUZIVNO ZA KURIR : Srpski narod uvek da bude ponosan na sve što je moj brat i saslužitelj Irinej učinio

Njegova svetost vaseljenski patrijarh Vartolomej ekskluzivno za Kurir kaže:

- Upravo sam se, na večernjem bogosluženju, koje smo služili u Vaseljenskoj patrijaršiji, pomolio za dušu blaženopočivšeg mi brata i saslužitelja, mudrog duhovnika i duhovnog vođe srpskog naroda, patrijarha Irineja.

EVO ŠTA PIŠE U PATRIJARHOVOM TESTAMENTU: Irinejevu tajnu krije SEF U PATRIJARŠIJI

Patrijarh Irinej ostavio je testament kojim je svoje lične stvari, grubo rečeno imovinu, podelio na tri dela.

VERNICI NEĆE MOĆI DA CELIVAJU PATRIJARHA, NI KOVČEG: Telo će biti izloženo u subotu i nedelju u Hramu Svetog Save!

Telo patrijarha Irineja biće uneto u Sabornu crkvu sutra oko 8.30 i izloženo za vreme liturgije povodom slave te crkve, nakon čega je planiran kratak pomen, a onda bi telo trebalo da bude preneto u Hram Svetog Save.

foto: Zorana Jevtić

PREDSEDNIK FRANCUSKE ODAO POČAST NAŠEM PATRIJARHU: Makron NA ĆIRILICI izjavio saučešće srpskom narodu zbog smrti Irineja

Predsednik Francuske Emanuel Makron na Tviteru je na srpskom jeziku, i to ćiriličnim pismom, izrazio saučešće Srbima zbog smrti patrijarha Irineja.

KOLIKO SMO IZGUBILI SMRĆU PATRIJARHA Protođakon Mladen Kovačević u Usijanju dana: Narod će moći da se oprosti od Njegove svetosti

Gde će biti sahranjen patrijarh Irinej i kako će izgledati sahrana? Koliko je patrijarh značio crkvi i narodu,i koliko smo izgubili njegovom smrću? Na ova pitanja, ali i o životu i delima patrijarha Irineja, govori protođakon Mladen Kovačević iz Hrama Svetog Save u emisiji Usijanje dana.

foto: Adria Media TV

MOJA JE DUŽNOST DA OVO KAŽEM! Kon: Sahrana patrijarha Irineja je veliki epidemiološki rizik, POŠTUJTE SVE MERE!

Epidemiolog Predrag Kon rekao je danas da je sahrana patrijaha Irineja u ovom trenutku veliki epidemiološki rizik, i da je njegova dužnost da to kaže.

STRAHUJU ZA ŽIVOT: Svedoci monstruoznih zločina Tačija i terorista iz "OVK" traže zaštitu od Srbije?

Ko će štititi svedoke koji treba u Hagu da se pojave u procesu protiv Tačija i ostalih optuženih, tek treba da se razmatra. Sagovornici Kurira navode da, zbog ranijih iskustava, ne čudi što su oni uplašeni.

foto: EPA

POTVRĐENO: Američke trupe neće biti povučene sa Kosova i Metohije

Američke trupe neće biti povučene sa Kosova i Metohije, iako je Pentagon započeo planirano povlačenje američkih trupa iz Iraka i Avganistana.

VIŠE OD 6.000 NOVOZARAŽENIH: Nikad više preminulih, na respiratoru 192, konferencija za medije Kriznog štaba OTKAZANA

U poslednja 24 sata na korona virus u Srbiji je testiran 19.301 građanin, a 6.254 su bila pozitivna. Nažalost, preminulo je 30 obolelih.

foto: Shutterstock, Covid 19.rs

LONČAR JASAN POSLE KRIZNOG ŠTABA: Napravljen presek stanja, predložene nove mere!

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je da je na današnjoj sednici Kriznog štaba napravljen presek trenutnog stanja i da su predložene nove mere kako bi se sprečilo dalje širenje virusa korona.

NOVA ODLUKA STUPA NA SNAGU: Evo kako će se ubuduće postupati sa telima PREMINULIH OD KORONE

Tela preminulih od korona virusa više se neće pripremati za sahranu kako je to inače praksa odnosno neće biti kupana, čišćena, neće se brijati ili češljati.

MINISTAR MALI: Vlada usvojila Predlog zakona o budžetu za 2021.

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o budžetu Srbije za 2021. godinu, koji predviđa ukupne prihode i primanja budžeta u iznosu od 1.336,3 milijarde dinara, što je povećanje za 45 milijardi dinara u odnosu na procenjeni iznos prihoda za 2020. godinu.

PITALI SU ME KOJU BIH PESMU HTEO DA ČUJEM Oglasio se Joviša koga su doktori u Priboju operisali uz narodnjake BIO SAM MALO UPLAŠEN

Snimak iz Priboja na kom se vide lekari i medicinske sestre koji pevaju hit narodne muzike dok operišu pacijenta obišao je Srbiju. Potez medicinara je izazvao oprečne reakcije, a prava pozadina priče je prema svemu sudeći izuzetno pozitivna.

foto: Prinskrin

PREKINUTA KORONA ŽURKA USRED BEOGRADA: Komunalci uleteli u poznati klub, pogledajte šta su zateki (KURIR TV)

Komunalna milicija i sanitarna inspekcija upali su danas u jedan poznati beogradski klub i prekinuli žurku. Epidemiološke mere nisu poštovane, na sve se zaboravilo uz piće i muziku.

NASILNIK IZ NOVOG SADA SE NEĆE ŽALITI SUDU: Ivan Kontić želi što pre da bude izručen Srbiji

Odbrana Ivana Kontića (30) neće se žaliti na rešenje Višeg suda u Podgorici kojim je utvrđeno da su ispunjene pretpostavke za njegovo izručenje iz Crne Gore Srbiji, koja ga traži zbog sumnje da je 24. avgusta premlaćivanjem Miljana Mandića pokušao da ga ubije.

foto: Kurir/S.S.

NOVOSADSKI STILISTA OSLOBOĐEN ZA 4 KRIVIČNA DELA: Šveljo osuđen zbog OVOGA i dobio 2 godine zatvora

Srđan Šveljo (52) iz Novog Sada, modni dizajner, stilista i fotograf, osuđen je u Osnovnom sudu u Novom Sadu na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dve godine, za samo tri krivična dela.

UHAPŠEN KRALJEVČANIN (54): Policija mu u stanu pronašla drogu, oružje, municiju, čak i NAGAZNU MINU

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kraljevu uhapsili su D. Š. (54) iz Kraljeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

KRVAVI NAPAD NA ZVEZDARI Mladića nepoznati napadač ubo u stomak, odmah prevezen u bolnicu

Mlađi muškarac ranjen je večeras u beogradskoj opštini Zvezdara. Mladić je, kako saznajemo, prevezen u Urgentni centar.

JEZIVA NESREĆA U KIKINDI KOD STADIONA VAŠARIŠTE: U sudaru s kamionom poginuo muškarac iz Novog Miloševa (FOTO)

Lj.R. (59) iz Novog Miloševa, vozač putničkog automobila marke “jugo 45”, poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se, oko 7.45 sati , dogodila na periferiji Kikinde, kod stadiona Vašarište.

foto: Profimedia / Nicolò Campo

PANDEMIJA JE POČELA MNOGO RANIJE?! Tvrdnje italijanske lekarke o korona virusu TRESU SVET

Sedamnaesti novembar jeste zvanična informacija o prvoj registrovanoj infekciji, ali lekarka iz Italije, Gabrijela Sozi, sa svojim timom naučnika iz Milana sa Nacionalnog instituta za kancer, objavila je prošle nedelje tvrdnje koje tresu svet.

ĐOKOVIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR O UPOKOJENOM PATRIJARHU: Evo šta je Novak poručio kada je saznao za Irinejevu smrt AUDIO

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je posle pobede nad Nemcem Aleksandrom Zverevim 6:3, 7:6 i plasmana u polufinale Završnog mastersa u Londonu, govorio i o blaženopočivšem Patrijarhu srpskom gospodinu Irineju, koji se upokojio u 91. godini od posledica zaraze koronavirusom.

foto: @starsport

NAZIRE SE KOKEZIN NASLEDNIK U FSS: Zvezdan Terzić sad prvi kandidat za predsednika!

Fudbalski savez Srbije gotovo izvesno će dobiti novog predsednika krajem godine, a najveće šanse da nasledi Slavišu Kokezu sada ima Zvezdan Terzić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track