PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama
Foto: Kurir

PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama

Vesti -

Pregled najvažnijih vesti za subotu 19. decembar. Dan koji je za nama, u Srbiji je izgledao ovako:

Sveti Nikola, Aleksandar Vučić, Nikoljdan, Kolač, Crkva
foto: Kurir

EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE PREDSEDNIK SLAVI KRSNU SLAVU NIKOLJDAN: S bratom Andrejem i sinom Danilom ranim jutrom doneo kolač u crkvu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas slavi krsnu slavu Svetog Nikolu - Nikoljdan. On je jutros, kao i svaki domaćin koji slavi ovog sveca, poranio i sa muškim delom familije doneo kolač, kako se i valja.

PREDSEDNIČKA ČESTITKA: Sve najbolje vam žele Vučići! Srećna slava svima koji slave Svetog Nikolu (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je svima koji danas slave Svetog Nikolu, koji je i njegova slava.

NIKOLJDAN U BEOGRADU: Pogledajte, domaćini u redu čekaju ispred crkve da iseku kolač! (KURIR TV)

Veliki broj građana koji danas slave Svetog Nikolu, slavu koju obeležava najveći broj pravoslavnih vernika, odneo je slavski kolač na sečenje u crkvu, a među njima i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

POŽELEO SAM MU, PRE SVEGA, DOBRO ZDRAVLJE I BRZ OPORAVAK: Vučić razgovarao sa Makronom Odličan razgovor sa predsednikom Republike Francuske. U dugom i prijateljskom razgovoru poželeo sam mu, pre svega, dobro zdravlje i brz oporavak.

nora, oružje
foto: Dado Đilas

SENZACIONALNO! AMERIKANCI ZAINTERESOVANI ZA MOĆNU SRPSKU HAUBICU: Aleksandar će zagrmeti na vojnom poligonu u Arizoni!

Srpska samohodna haubica "Aleksandar" ima šanse da se nađe u naoružanju vojske SAD, a to će biti moguće ako ovaj moćni i moderni proizvod srpske vojne industrije prođe zahtevne testove na vojnom poligonu u Jumu početkom 2021. i naravno, pobedi konkurenciju.

PRVA OBJAVA MARKA ĐURIĆA OD DOLASKA U VAŠINGTON: Evo šta je novi srpski ambasador u Americi poručio na Svetog Nikolu (FOTO)

Novoimenovani ambasador Srbije u SAD Marko Đurić poželeo je danas, u svojoj prvoj objavi na društvenim mrežama otkako je u subotu doputovao u Vašington, srećnu slavu svim vernicima koji slave Svetog Nikolu.

RIA NOVOSTI: Lavrov vraća ikonu staru 300 godina kako bi se utvrdila njena istorija!

Ikona stara 300 godina iz Luganska, koju je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poklonio šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu tokom nedavne posete BiH, biće vraćena kako bi preko Interpola bila utvrđena njena istorija.

SINOVI ĆE IMATI GDE DA SE VRATE! Dobitnica stana u igri Uzmi račun i pobedi za Kurir: Još uvek NE MOGU DA POVERUJEM

Vesna Cvetković (63), iz Kragujevca, medicinska sestra u penziji, je u večerašnjem izvlačenju nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2020", osvojila glavnu premiju - stan u Zemunskim kapijama.

ŠOK-SLIKE SA GRANICE, NA ULAZAK U SRBIJU ČEKA SE I PO 4 SATA: Pogledajte gužvu, negativan PCR test obavezan tek od ponedeljka!

Zbog predstojećih praznika i protivepidemijskih mera koje stupaju na snagu u nedelju, na graničnom prelazu Horgoš pojačan je priliv putnika na ulazu u našu zemlju.

presek stanja, 19.12.2020., korona virus
foto: Covid19.rs Printscreen, Shutterstock

PADAJU KORONA BROJKE, DOBRE VESTI NA SVECA: Danas 3.888 pozitivnih! EVO KOJI SU GRADOVI NAJZARAŽENIJI

U poslednjih 24 sata u Srbiji je testirano 12.578, a od toga je novozaraženih 3.888. Nažalost, preminulo je 52, a na respiratorima je 326 pacijenata.

ZORAN SE ŠLOGIRAO USRED KOVID AMBULANTE: Priznao da se lečio domaćom rakijom i kafom, a onda ZARADIO I KORONU I MOŽDANI! FOTO

Zoran Petrović iz Grocke (59) jedan je od retkih koga smo sreli u bolnici „Sveti Sava“, iz koje izlazi ko nov posle teških nedaća

Horgoš, Batrovci
foto: AMSS Printscreen

SRPKINJA BESNA NA GASTARBAJTERE: Kad je bilo bombardovanje, niko nije hrlio da slavi Uskrs u Srbiji! SAMO STE NAM JOŠ VI FALILI!

Novinarka i književnica Jelica Greganović napisala je članak povodom dolaska velikog broja naših građana iz inostranstva u Srbiju zbog predstojećih praznika.

ČOVEK KAD NE UMRE NA VREME, KAO JA, DOŽIVI MNOGE TRAGEDIJE! Đorđe Kadijević o rodnom Šibeniku, Jugoslaviji, Titu i koroni!

Američka filmska akademija je njegovu "Leptiricu" uvrstila na treće mesto, ocenjujući strahotu koju izaziva. Iza njega ostaje i serija "Vuk Karadžić", jedina jugoslovenska televizijska tvorevina uvrštena u Uneskovu riznicu svetske kulturne baštine.

TEŠKA NESREĆA U UGRINOVCIMA: 4 povređena u sudaru dva automobila u Šangajskoj ulici (FOTO)

U teškom sudaru koji se desio u Šangajskoj ulici u Ugrinovcima povređeno je četvoro. Hitna povređene prevozi u Urgentni centar.

EPILOG DRAME U LESKOVAČKOM SELU: Pretukao celu porodicu pa uhapšen zbog sumnje na zelenašenje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su S. F. (53) iz tog grada zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prinuda u pokušaju i krivično delo zelenaštvo.

SEVALI NOŽEVI U ČAČKU: Sukobile se dve grupe, jedan mladić ostao da leži krvav na asfaltu!

U Nemanjinoj ulici, u centru Čačka došlo je do sukoba dve grupe mladića, u kome je povređen najmanje jedan mladić.

DARKO LAZIĆ NAKON OČEVE SAHRANE OTPUTOVAO U DRUGU DRŽAVU! Pevač u crnini i sa suzama u očima poručio: Zbog dece moram da se BORIM!

Pevača Darka Lazića je nedavno zadsila tragedija, on se još uvek nije oporavio od smrti oca Milana, a sada se oglasio iz Bosne i Hercegovine iz Mostara, pa sa suzama u očima poručio da ga je život naučio da se bori.

DODIK U IZOLACIJI: Bio u kontaktu sa zaraženom osobom, dobro se oseća, nema koronu

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik nalazi se u kućnoj izolaciji zbog kontakta za osobom pozitivnom na korona virus, saopšteno je iz njegovog kabineta.

KRIVOKAPIĆ PORUČIO: Vlada će razočarati one koji žele priliku za novu pljačku

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić poručio je da će se Vlada truditi da opravda očekivanja onih građana "koji su glasali za demontažu sistema i razgradnju hobotnice".

GOSTI USIJANJA NA KURIR TELEVIZIJI DRAGAN MLADENOVIĆ I MILOŠ BJELINIĆ: Kako se pandemija korone odrazila na sport

Pandemija korona virusa ostavila je velike posledice u svim oblastima, a sportska 2020. godina posebno će biti za zaborav, izuzev za neke klubove i pojednince koji su osvajali medalje.

Usijanje, Dragan Mladenović, Miloš Bijelinić
foto: Kurir Televizija, Printscreen

TROICKI IZNENAĐEN ZIMONJIĆEVIM PISMOM: Nije tačno da nije znao za smenu, zvao sam ga čim sam čuo da me igrači predlažu

Bura oko smene Nenada Zimonjića i postavlanja Viktora Troickog na mesto selektora Dejvis kup reprezentacije Srbije i dalje je glavna teniska tema.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track