Nova podrška države, Vujović pozvala gradove i opštine da kandiduju projekte za zaštitu zemljišta
Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

SAOPŠTEnjE

Nova podrška države, Vujović pozvala gradove i opštine da kandiduju projekte za zaštitu zemljišta

Vesti -

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović pozvala je gradove i opštine da iskoriste novu podršku države i prijave se na javni konkurs za sufinansiranje projekata kojima je cilj očuvanje i zaštita zemljišta kao prirodnog resursa, koji je danas raspisan.

- Putem ovog konkursa, podržaćemo projekte koji će, po realizaciji, popraviti kvalitet zemljišta, čime se direktno utiče i na kvalitet životne sredine. Na ovaj način, dajemo mogućnost za trajni oporavak i očuvanje degradiranog zemljišta. Dužnost i društvena obaveza svih nas jeste da brinemo o zemlji, da čuvamo prirodu, da generacijama koje dolaze ostavimo bolje okruženje i tom poslu smo potpuno posvećeni. Ovaj konkurs je dobra prilika za lokalne samouprave i zato ih pozivam da je iskoriste – rekla je Vujović.

Vujović je objasnila da će Ministarstvo na čijem je čelu, sufinansirati do 80 odsto ukupnih sredstava potrebnih za realizaciju projekta za očuvanje i zaštitu zemljišta. Javni poziv će, prema njenim rečima, trajati ukupno 15 dana.

- Dali smo kratke rokove, baš kao i prilikom raspisivanja konkursa za zamenu dotrajalih kotlarnica, individualnih ložišta i pošumljavanja, jer životna sredina ne može da čeka. Cilj nam je da podstaknemo lokalne samouprave da što pre uđu u proceduru i da, uz podršku države, što pre realizuju projekte. Očekujem da će, kao i na prethodnim konkursima, pokazati brzinu i odgovornost, a mi smo tu da podržimo sve dobre ideje koje imaju perspektivu da menjaju ekološku sliku Srbije na bolje – poručila je ministarka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track