Povezivanjem žena na lokalu do stvaranja nove generacije liderki u političkim partijama
Foto: studio Staja

rodna ravnopravnost

Povezivanjem žena na lokalu do stvaranja nove generacije liderki u političkim partijama

Vesti -

Predsednica opštine Surdulica Aleksandra Popović kaže da je manir u radu svih potpisnica Povelje solidarnost i razumevanje bez obzira na partijsku pripadnost

Mreža gradonačelnica i predsednica opština ima za cilj da osnaži žene na funkcijama, kako bi one preuzele aktivnu ulogu u političkim procesima u Srbiji, uverena je predsednica opštine Surdulica Aleksandra Popović. - Na ovaj način doprinosimo stvaranju nove generacije žena lidera unutar političkih partija i podizanju svesti o značaju uloge žena u politici - ističe ona na početku intervjua za Kurir.

Većina vas je došla na čelo lokalnih samouprava u kojima su vaši prethodnici ostavili mnogo nasleđenih problema. Kako izlazite na kraj s tim?

- Uzimajući u obzir da sam od 2014. godine na mestu predsednice opštine Surdulica, imala sam priliku da se susretnem sa raznim izazovima u radu. Moj stav je da gradonačelnik i predsednik opštine predstavljaju samo prvog među jednakima, te da napredak i razvoj jedinice lokalne samouprave zavisi od efikasne i pouzdane saradnje svih službenika koji čine tim. Smatram da ne postoje nerešivi problemi kada radite sa ljudima koji su odgovorni i predani svom poslu. Zahvaljujući nesebičnoj podršci svojih najbližih saradnika uspešno rešavam izazove na koje nailazim.

Da li ste vi lično već imali priliku da se obratite svojoj koleginici u drugom gradu ili opštini za pomoć ili savet u rešavanju nekog problema?

- Ono što izuzetno cenim u radu ministarke Marije Obradović, a što se nameće i kao manir u radu svih potpisnica Povelje, jesu, pre svega, solidarnost i razumevanje bez obzira na partijsku pripadnost. Lično sam raspoložena za svaku vrstu saradnje sa svojim kolegenicama u budućnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track