PREDSEDNICA OPŠTINE VARVARIN ZA UDRUŽIVANJE ŽENA: Mreža liderki kao jedan tim, nismo same!
Foto: Varvarin

RODNA RAVNOPRAVNOST

PREDSEDNICA OPŠTINE VARVARIN ZA UDRUŽIVANJE ŽENA: Mreža liderki kao jedan tim, nismo same!

Vesti -

Predsednica opštine Varvarin dr Violeta Lutovac Đurđević navodi da je „Mreža liderki kao jedan tim, jedna porodica koja nas podseća da nismo same“

Formiranje Mreže gradonačelnica i predsednica opština je od izuzetnog značaja. U svakoj sredini žene na čelnim pozicijama susreću se sa sličnim problemima, a zahvaljujući ovakvoj mreži, imamo priliku da bliže sarađujemo i zajedničkim snagama lakše prevaziđemo sve izazove na koje nailazimo, kaže na početku intervjua za Kurir predsednica opštine Varvarin dr Violeta Lutovac Ðurđević.

- Za mene rešavanje problema i stalan trud i rad koji je u interesu naših građana predstavljaju izazov, ali i zadovoljstvo. Kao jedna od žena na čelu jedinica lokalne samouprave u Rasinskom okrugu, znam koliko su važni međusobna podrška i udruživanje žena na lokalu i to iskreno podržavam.

Većina vas je došla na čelo lokalnih samouprava gde su vaši prethodnici ostavili mnogo nasleđenih problema. Kako izlazite na kraj s tim?

- Od samog početka sam imala podršku svojih koleginica potpisnica Povelje ženske solidarnosti, koje su mi izlazile u susret kad god je bilo potrebno, što se pokazalo veoma značajnim u rešavanju nasleđenih problema. Naravno, imamo i podršku naših kolega koji obavljaju istu funkciju, ali je posebno značajno kad se mi kao žene čujemo, sastanemo, razmenimo svoja iskustva i pokušamo da zajednički pronađemo rešenja za sve izazove s kojima se suočavamo.

Da li ste vi lično već imali priliku da se obratite svojoj koleginici u drugom gradu ili opštini za pomoć ili savet u rešavanju nekog problema?

- Zahvaljujući Mreži, upoznala sam dosta koleginica iz Srbije čija mi pomoć u obavljanju funkcije predsednice opštine veoma znači, pre svega kako bih unapredila sopstveni rad na opštu dobrobit građana Varvarina. Imala sam priliku da se konsultujem s koleginicama na rukovodećim položajima u Rasinskom okrugu, ali se ne ustručavam da se obratim za savete i koleginicama iz drugih opština i gradova u Srbiji. Ne mogu da ne pomenem i podršku predsednika Aleksandra Vučića, kao i ministarke Marije Obradović, koji su uvek bili tu da me saslušaju i pomognu mi. Sama Mreža je kao jedan dobar tim, jedna porodica koja nas podseća da nismo same i da zajedničkim radom možemo mnogo postići.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track