01:02

MUŠKARCE ODMAH MOBILIŠU I VRAĆAJU U UKRAJINU: Malgorzata iz Poljske za Kurir otkrila kakva je situaciji na granici

kolone izbeglica

MUŠKARCE ODMAH MOBILIŠU I VRAĆAJU U UKRAJINU: Malgorzata iz Poljske za Kurir otkrila kakva je situaciji na granici

Vesti -

Saosećamo sa Ukrajincima. Invazija je manifestacija sile koja bespotrebno uništava živote nevinih.

Ovako govori Poljakinja Malgorzata Ćeišlak koja je u jutarnjem programu Kurir televizije otkrila kakvo je stanje na granica sa Ukrajinom.

Ćeišlak, koja je studirala u Beogradu, naglašava da je napad na Ukrajinu manifestacija jednog čoveka koji demostrira silu koja uništava živote.

poljakinja
foto: Kurir televizija

- Što se tiče Poljaka, mi saosećamo sa Ukrajincima, ovo je manifestacija sile koja bespotrebno uništava živote nevinih. Poljska nije u opasnosti i čekamo šta će biti dalje - reekla je Malgorzata u jutarnjem programu Kurir televizije.

Poljska je prema njenim rečima sprovela sve mere da omogući ulazak izbeglica iz Ukrajine.

- Zvaničan stav vlade je da se otvorila jedna informativna linija koja će omogućiti izbeglicama da dobiju sve neophodne informacije za ulazak u Poljsku. Na granicama se otvorila kontrolna tačka za registraciju. Mnogi gradovi su se deklarisali za primanje izbeglica. Jutros sam čula na vestima da se muškarci od 18 do 60 godina mobilišu i da se vraćaju sa granica Poljske - kaže Malgorzata.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track