Kulturna razmena je često put ka budućoj poslovnoj saradnji dve zemlje, razmatrali smo eventualne buduće projekte iz tog domena
Foto: Printscreen Instagram

Ambasador Brazila i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obeležili osam decenija diplomatskih odnosa dve zemlje

Kulturna razmena je često put ka budućoj poslovnoj saradnji dve zemlje, razmatrali smo eventualne buduće projekte iz tog domena

Vesti -

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ambasador Savezne Republike Brazil u Republici Srbiji Nj.E. Žoze Mauro da Fonseka Kosta Kouto održali su sastanak u Gradskoj kući, tokom prve zvanične posete ambasadora Novom Sadu.

Ambasador Brazila se zahvalio gradonačelniku Vučeviću na gostoprimstvu, uz želju da se nastavi dobra saradnja, i istakao da Novi Sad vidi kao lokalanu samoupravu koja kontinuirano podstiče promociju multinacionalnosti i zajedništva kroz ulaganje u kulturne projekte i manifestacije, po kojima je i poznat širom sveta.

On je čestitao gradonačelniku na prestižnoj tituli koju ove godine Novi Sad ponosno nosi, a to je Evropska prestonica kulture. Na sastanku su istaknuti tradicionalno dobri diplomatski odnosi Brazila i Srbije koji traju preko osam decenija, a koji se svakako odražavaju i na plodnu saradnju u oblasti kulture. S tim u vezi, gradonačelnik Miloš Vučević je naglasio važnost kulturne razmene, koja je često put i ka budućoj poslovnoj saradnji dve zemlje, te su sagovornici razmatrali eventualne buduće projekte iz tog domena.

Ambasador je obavestio gradonačelnika da će boravak u Novom Sadu iskoristiti i za obilazak Istraživačko-razvojnog instituta za informacione tehnologije biosistema „Biosens”, zbog zainteresovanosti za oblast obnovljivih izvora energije, poput bio-goriva. Zvaničnici su razmenili mišljenja i o potencijalnim zajedničkim aktivnostima, uz zaključak da će se prijateljski odnosi i dobra saradnja Ambasade i Grada sa sigurnošću nastaviti u budućnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track