POPOVIĆ: Beograd prerasta u regionalni turistički centar!
Foto: Marina Lopicic

I u 2014. porast broja turista

POPOVIĆ: Beograd prerasta u regionalni turistički centar!

Beograd -
U 2013. godini, zabeleženo povećanje broja turista i noćenja u odnosu na prethodnu godinu. To su činjenice zahvaljujući kojima naš glavni grad ima stabilan rast broja noćenja, pogotovo stranih turista", rekao je Popović

BEOGRAD - Beograd predstavlja najznačajniji deo turističkog potencijala Srbije, a u sve većoj meri postje i regionalni turistički centar.

Ovu ocenu, direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović potkrepljuje podatkom da je u glavnom gradu Srbije, u 2013. godini, zabeleženo povećanje broja turista i noćenja u odnosu na prethodnu godinu."Beograd polako prerasta u neku vrstu regionalnog centra.

To su činjenice zahvaljujući kojima naš glavni grad ima stabilan rast broja noćenja, pogotovo stranih turista", rekao je Popović.

On je optimista kada je u pitanju ova godina, i veruje da će broj turista - i stranih i domaćih - koji će posetiti Beograd, i dalje rasti.

Sledeća godina je značajna, podsetio je, i po tome što se u Srbiji i u svetu obeležava stogodišnjicu početka Prvog svetskog rata, a Beograd je grad u kome je taj rat počeo.

"Mi ćemo sa zemljama saveznicama iz Prvog svetskog rata sarađivati i organizovati brojne programe, u kojima će Beograd učestvovati.

Pokušaćemo da, iako uz mala finansijska sredstva, učinimo sve da se ta godišnjica obeleži dostojno", naveo je Popović.

Obeležavanje jednog veka od početka prvog velikog rata trebalo bi da privuče veliki broj stranih i domaćih gostiju, rekao je Popović i ponovio da očekuje uspešnu turističku 2014. godinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track