Nedostatak soli ugrožava rad Beogradskih elektrana!
Foto: Beta

Bez omekšavanja ovde moguće havarije

Nedostatak soli ugrožava rad Beogradskih elektrana!

Beograd -
U Beogradskim elektranama trenutno sagledavaju sve aspekte rešenja i traže mogućnost pozajmice od nekoga ko poseduje tabletiranu so.

BEOGRAD - Javno komunalno preduzeće Beogradske elektrane ima problem sa isporukama tabletirane soli za omekšavanje vode bez koje su moguće ozbiljne havarije, objavilo je danas Ministarstvo energetike.

Kako se navodi u informaciji o energetskoj situaciju na sajtu Ministarstva www.merz.gov.rs, iz Beogradskih elektrana su upozorili da su problemi sa isporukama briketa i tabletirane soli nastali kao posledica predstačajnog postupka i blokade računa preduzeća Interkomerc.

Dodaje se da u Beogradskim elektranama trenutno sagledavaju sve aspekte rešenja i traže mogućnost pozajmice od nekoga ko poseduje tabletiranu so. Pokušavaju i da obezbede neophodne minimalne isporuke i u te svrhe 6. januara objavljen je novi tender koji bi trebalo da bude okončan do sredine februara.

Isporuka briketa u slučaju nužde zameniće se isporukom uglja, dodaje se u informaciji o energetskoj sitauciji.

Prema informacijama Ministarstva, Grejni dan u većini toplana u Srbiji u ponedeljak, 13. januara 2014. godine odvija se uredno i bez većih problema, a zalihe energenata po toplanama kreću se od jednog do 20 dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track