ŠVERCERI ODAHNULI: Iz GSP nestalo 700 kontrolora
Foto: Nemanja Pančić

Iz prevoza nestalo 700 kontrolora

ŠVERCERI ODAHNULI: Iz GSP nestalo 700 kontrolora

Beograd -
Beograd je letos angažovao oko 700 kontrolora kako bi se povećala upotreba Bus plus kartica, tako da je u jednom periodu u javnom prevozu bilo oko 1.000 uniformisanih kontrolora

BEOGRAD - Putnicima u gradskom prevozu u Beogradu karte će pregledati samo 290 kontrolora firme "Apeks", jer grad neće produžiti ugovore njihovim kolegama iz GSP.

Grad Beograd je letos, preko Gradskog saobraćajnog preduzeća "Beograd" angažovao oko 700 kontrolora kako bi se povećala upotreba Bus Plus kartica, tako da je u jednom periodu u javnom prevozu bilo oko 1.000 uniformisanih kontrolora.

Međutim, većini kontrolora angažovanih preko GSP istekao je ugovor o privremeno-povremenim poslovima 10. decembra, a manji broj njih prestao je da radi 31. decembra 2013.

Pošto je u međuvremenu došlo do kadrovskih promena u Sekretarijatu za saobraćaj, Direkciji za javni prevoz, kao i u GSP-u, promenjena je i politika u vezi s kontrolom karata u javnom prevozu. Pošto budžetom Grada nije planirana isplata zarada kontrolorima zaposlenim preko GSP-a, kontrolu karata od sada vrši samo firma "Apeks".

Iz te kompanije pak kažu da novonastala situacije ne utiče na rad njihovih službenika u okviru Bus Plus sitema. "I dalje zapošljavamo 290 kontrolora i u tom smislu za sada nema izmena", rečeno je u "Apeksu". Ostaje, međutim, nejasno kako će se obavljati kontrola karata sa dve trećine manje onih koji tu kontrolu vrše.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja