SINDIKALCI GSP: Oštrije kazne i kabine za vozače autobusa
Foto: Beta

Šoferi u strahu

SINDIKALCI GSP: Oštrije kazne i kabine za vozače autobusa

Beograd -
Jedna od prvih stvari koju treba uraditi jeste da se u svim vozilima fizički odvoje kabine za vozače, poručuju iz sindikata

BEOGRAD - U Beogradu su prošle godine zabeležena 59 napada na vozače Gradskog saobraćajnog prevoza, a od početka godine napadnuto je još šest, saopštio je danas Saobraćajni sindikat GSP Beograd i zatražio strožije kazne za počinioce.

Predsednik Saobraćajnog sindikata Aleksandar Jokić rekao je da je saradnja sa policijom odlična, ali da bi pravosuđe moralo da izriče znatno veće kazne od sadašnjih za napade na vozače.

"Pored toga, jedna od prvih stvari koju treba uraditi kako bi se konfliktne situacije sprečile ili svele na minimum, jeste da se u svim vozilima fizički odvoje kabine za vozače", istakao je Jokić.

On je dodao da su pojedini privatnici naručili nova vozila sa takvim kabinama, a Saobraćajni sindikat planira da od uprave GSP zatraži da se u starim vozilima izoluje prostor u kome je vozač. Jokić je naveo da sindikati nisu planirali nova protestna okupljanja, poput skupa na Zelenom vencu, ali je dodao da prate rad nadležnih organa u rešavanju problema napada na vozače.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track