Petrović: Grade se škola i vrtić u naselju Stepa Stepanović
Foto: Zorana Jevtić

Agencija za investicije i stanovanje grada Beograda

Petrović: Grade se škola i vrtić u naselju Stepa Stepanović

Beograd -
Trg Slavija će dobiti potpuno novi izgled s podzemnim prolazima za pešake, fontanom u središtu trga, posebnom kolovoznom trakom za tramvaje i gradski saobraćaj i tri kolovozne trake za automobile, naveo je Luka Petrović

BEOGRAD - Trg Slavija u Beogradu uskoro će biti potpuno rekonstruisan, najavio je danas Direktor Agencije za investicije i stanovanje grada Beograda Luka Petrović, i dodao da će za dve nedelje početi gradnja škole, a potom i vrtića u naselju Stepa Stepanović.

Petrović je istakao da će u martu početi rekonstrukcija ulice Vojvode Stepe na Voždovcu, a da će u drugoj polovini godine biti rekonstruisani trg Slavija i Bulevar oslobođenja do Veterinarskog fakulteta.

"Trg Slavija će dobiti potpuno novi izgled s podzemnim prolazima za pešake, fontanom u središtu trga, posebnom kolovoznom trakom za tramvaje i gradski saobraćaj i tri kolovozne trake za automobile. S ponosom mogu da kažem da će Slavija postati jedan od najlepših trgova u Beogradu", rekao je Petrović, a objavljeno je na sajtu Beoinfo.

On je rekao da će Beograd ove godine dobiti više škola i vrtića, a da je početak izgradnje prve škole zakazan za 28. februar u naselju Stepa Stepanović.

"Ova osnovna škola imaće površinu 6.300 kvadrata. Nekoliko dana nakon toga, čim dobijemo građevinsku dozvolu, počinjemo sa izgradnjom vrtića u naselju Stepa Stepanović, površine oko 2.500 kvadrata. I škola i vrtić biće završeni 31. jula i deca će moći da u njima počnu novu školsku godinu", rekao Petrović.

Prema njegovim rečima, do kraja aprila biće završen i vrtić u bloku 61 na Novom Beogradu i vrtić u naselju Stubline, u opštini Obrenovac. On je naveo da će se u 2014. godini u Beogradi graditi i zdravstvene ustanove, kao i objekti za izbegla i raseljena lica. Petrović je objasnio da je u planu da se u naselju Ovča naprave stanice za izbegle i raseljene u saradnji sa UNHCR-om i da će se za graditi i socijalni stanovi u Doktora Ivana Ribara na Novom Beogradu. Dodao je i da će za izbegle i raseljene ove godine biti gotovi stanovi u naselju Kamendin u Zemun polju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track