DS na izbore sa spornim kadrovima: Na listi Dulić, Vrebalov i Ćeran
Foto: Dragan Kadić

Procesuirani

DS na izbore sa spornim kadrovima: Na listi Dulić, Vrebalov i Ćeran

Politika -
Oliver Dulić je saslušavan 2012. zbog zloupotreba službenog položaja, Nebojša Ćeran je hapšen zbog eksproprijacije zemljišta u "Kolubari", a Milivoj vrebalov je na snimku govorio o kupovini odbornika

BEOGRAD - Demokratska stranka predala je listu za poslanike na kojoj se nalaze i članovi stranke protiv kojih su podizane optužnice i koji su procesuirani odmah nakon što je DS pao s vlasti.

Među njima je bivši ministar Oliver Dulić, koji je 2012. godine saslušavan u Specijalnom sudu zbog zloupotrebe službenog položaja prilikom izdavanja dozvola za rad preduzeću "Nuba invest".

Za Dulića, koji je 37. na listi, nikada nije zatražen pritvor, a Apelacioni sud je u junu 2013. ukinuo rešenje Višeg suda kojim je bila potvrđena optužnica protiv njega.

Sa 122. na 55. meto skočio je i Nebojša Ćeran, nekadašnji direktor "Kolubare". On je u septembru 2013. godine uhapšen zajedno sa Radosavom Savatijevićem Kenetom i još petoricom saradnika zbog zloupotreba prilikom eksproprijacije zemljišta, čime su, navodi se u optužnici, oštetili "Kolubaru" za više od milion evra. Njemu je pritvor ukinut dva meseca posle hapšenja i on se sada brani sa slobode.

Pretendent na mesto u parlamentu je i potredsednik Skupštine Vojvodine Milivoj Vrebalov, vlasnik snimka na Jutjubu gde govori o kupovni odbornika, mitu i kako je raspolagao novcem iz državne kase u Novom Bečeju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track