U MINUT DO 12: Sirenama protiv napada na vozača GSP
Foto: Beta

Protest sindikata

U MINUT DO 12: Sirenama protiv napada na vozača GSP

Beograd -
Vozača GSP na liniji 37 D. R. napao je juče ujutro putnik koji ga je više puta udario i posekao nožem. Incident se dogodio juče oko 8 na uglu ulica Poenkareove i Cvijićeve

BEOGRAD - Sindikati Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) Beograd danas će se u minut do dvanaest oglasiti sirenama u znak protesta zbog napada na vozača autobusa GSP iz pogona Karaburma.

Vozača GSP na liniji 37 D. R. napao je juče ujutro putnik koji ga je više puta udario i posekao nožem. Incident se dogodio juče oko 8 na uglu ulica Poenkareove i Cvijićeve.

Kako je vozač juče rekao, lekari su mu konstatovali lakše povrede, a palac je zbog posekotine "trenutno onesposobljen". "Nadležni moraju da nas shvate ozbiljno. Vreme je za jednu veliku društvenu akciju. Moramo ustanoviti šta su uzroci nasilja i zašto se ono u najvećoj meri ispoljava na vozačima GSP koji odgovorno obavljaju svoje zadatke prevozeći Beograđane", navodi se u saopštenju sindikata.

Dodaje se da je bilo mnogo obećanja ali da je malo toga konkretno urađeno po pitanju zaštite saobraćajnog osoblja.Sindikati GSP su naveli da je napadač na vozača mogao da bude lako nađen da u autobusu postoji video nadzor i kamere.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track