IZBORI U BEOGRADU: Stranka vojvođanskih Mađara predala listu!
Foto: Beta

Započeli kampanju

IZBORI U BEOGRADU: Stranka vojvođanskih Mađara predala listu!

Beograd -
Nosilac liste Da Beograd bude veliki za sve predsednik je beogradskog odbora SVM-a Nebojša Marjanović, a na listi se nalazi 37 kandidata, od kojih je 14 žena

BEOGRAD - Savez vojvođanskih Mađara (SVM) danas je, prvi put od svog postojanja, predao listu za izbore za odbornike Skupštine grada Beogradu.

Nosilac liste "Da Beograd bude veliki za sve" predsednik je beogradskog odbora SVM-a Nebojša Marjanović, a na listi se nalazi 37 kandidata, od kojih je 14 žena.

Marjanović je kazao da je još rano da govori o postizbornim koalicijama, jer tek treba da počnu kampanju i da će im zbog prirodnog praga koji varira, u najgorem slučaju, za ulazak u gradski parlament biti potrebni glasovi 7.000 birača.

"Mi smo realni, doneli smo listu s minimalnim brojem kandidata, mi znamo da nam treba puno glasova. Nama je bilo bitno da prvi put izađemo na izbore, da vidimo šta ćemo da uradimo.

Izlazimo hrabro, sami, a ne kao deo neke koalicije", kazao je Marjanović.

On je kazao da je rođen u Beogradu koji je bio otvoren za sve i da želi da takav grad ponude i ostalima. Marjanović je dodao da očekuje podršku članova i simpatizera SVM-a, ali i svih onih ljudi koji žele da žive u drugačijem Beogradu.

Gradska izborna komisija je za izbore u Beogradu 16. marta do sada proglasila 13 izbornih lista.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track