Jovičić: Da Beograd postane metropola
Foto: Fonet

Tribina Beograd kakav zaslužujemo

Jovičić: Da Beograd postane metropola

Beograd -
SNS smatra da u narednom periodu treba ubrzati birokratski sistem koji nije omogućio dovoljan razvoj grada, zbog čega se na dozvole za izgradnju čeka 388 dana

BEOGRAD - Kandidat SNS za odbornika Aleksandar Jovičić izjavio je danas da će se naprednjaci izboriti sa korupcijom u Beogradu, ubrzati birokratske procedure i ući u sveobuhvatne reforme kako bi grad postao evropska metropola, koja će primiti sve strane investitore koji žele da ulažu u Srbiji.

Jovičić je na tribini "Beograd kakav zaslužujemo" na Savskom vencu, rekao da su Beograđani suočeni sa realnošću da je grad prezadužen i da u njemu "postoji kapilarna korupcija u svim javnim preduzećima", ali i neefikasna birokratija koja je usporila izgradnju i razvoj grada zbog čega je stagnirao u 21. veku.

SNS, dodao je Jovičić, smatra da u narednom periodu treba ubrzati birokratski sistem koji nije omogućio dovoljan razvoj grada, zbog čega se na dozvole za izgradnju čeka 388 dana.

On je rekao da je cilj SNS da se dozvole dobijaju za 90 dana i da sve to postigne na jednom šalteru, a ne da se obilazi devet institucija i 20 različitih šaltera."Izborićemo se sa korupcijom u glavnom gradu, s obzirom da je ona potresala sva javna preduzeća i zato su ona zadužena do 400 miliona", rekao je Jovičić.

Govoreći o projektu Beograd na vodi, on je rekao da je on od velike važnosti i da će doneti otvaranje novih radnih mesta i pokrenuti privredu cele Srbije, a ne samo Beograda."Imaćemo velike tržne centre, stambeni i poslovni prostor i ono što će biti prepoznatljivo za Beograd, to je kula koja će se zvati Beogradska kula, i biće visoka 210 metara", rekao je Jovičić dodajući da je taj projekat važan za razvoj grada i privlačenje investicija.

Prema njegovim rečima, SNS je krenula u reforme odgovornom politikom koje će doneti nova radna mesta, a naprednjaci će promeniti i poboljšati političko-ekonomski ambijent i klimu za investitore, i to ne samo strane, nego i domaće.

Jovičić je dodao i da u Srbiji postoje ljudi koji žele da investiraju i koji su pošteno i na odgovoran način stekli novac, ali nisu imali priliku za investicije jer su imali spor i trom birokratski sistem koji nije dozvolio da se Beograd, odnosno Srbija, razvijaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja