Gašić: Tri nova punkta za dodelu hrane u Obrenovcu
Foto: Tanjug

Angažovano preko 220 kamiona, izneto oko 1.000 tona otpada

Gašić: Tri nova punkta za dodelu hrane u Obrenovcu

Beograd -
Odluka o otvaranju još tri mesta za podelu hrane, doneta je zbog informacije o nedovoljnom broju punktova zbog čega su građani čekali po više sati u redovima

BEOGRAD - Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je da će u četvrtak u toku dana veliki deo Obrenovca biti očišćen i da će biti otvorena tri nova punkta za dodelu humanitarne pomoći.

Gašić je rekao da je general potpukovnik Aleksandar Živković, sa sekretarom Crvenog krsta dogovorio još tri mesta za podelu hrane, a Ministarstvo odbrane navodi u saopštenju da je ministar najavio da se od sutra ljudstvo angažuje na skidanju džakova sa peskom.

Odluka o otvaranju još tri mesta za podelu hrane, doneta je zbog informacije o nedovoljnom broju punktova zbog čega su građani čekali po više sati u redovima.

Gašić je istakao da je u Obrenovcu u ovom trenutku angažovano preko 220 kamiona. Prema njegovim rečima, danas je izvezeno preko 1.000 tona različitog otpada, koji su građani iznosili ispred svojih kuća.

Gašić se ovom prilikom zahvalio gradovima Novom Sadu, Leskovcu, Nišu , Zaječaru, Negotinu i Kruševcu što su uputili 17 cisterni za izvlačenje fekalne kanalizacije, kao i Koridorima Srbije.

Ministar je napomenuo da se oko 2.500 Obrenovčana nalazi u prihvatnim centrima u Beogradu i dodao da će njih 600 moći da se smesti u kasarni u Obrenovcu, Gerontološkom centru i barakama TE Nikola Tesla ističući da se 24 časa radi kako bi se svi vratili svojim kućama u predviđenom roku.

On je najavio i da će sutra početi uklanjanje džakova sa peskom iz Umke.

Ranije je saopšteno je da oko 1.000 vojnika radi na izbacivanju smeća dok je na skupštinskom Odboru za bezbednost ministar odbrane najavio stabilizaciju stanja u Obrenovcu u narednih 48 sati.

Gradska opština Obrenovac dobila je i sto kalorifera za brzo sušenje potopljenih prostorija koje će građani, čiji su objekti u tom gradu potopljeni moći da dobiju na revers.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Gašić je danas obišao i laku poljsku bolnicu u u dvorištu osnovne škole "Jefimija" u Obrenovcu iz sastava VMA, čije kapacitete mu je predstavio potpukovnik dr Miroslav Broćić.

Gašić je obišao Obrenovac s državnim sekretarom u Ministarstvu odbrane Zoranom Đorđevićem, a general-potpukovnik Aleksandar Živković i gradonačelnik Obrenovca Miroslav Čučković informisali su ga o aktivnostima koje su se odvijale tokom dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track