BEOGRAD: Brod odvalio deo konstrukcije Pančevačkog mosta!
Foto: Nemanja Pancic

Udes na Dunavu

BEOGRAD: Brod odvalio deo konstrukcije Pančevačkog mosta!

Beograd -
Brod "Krka" je udario u metalnu konstrukciju mosta na kojoj su kablovi, a ona se potom obrušila. U oslepodnevnim satima saobrćaj je normalizovan jer je oštećenje uklonjeno s mosta

BEOGRAD - Deo Pančevačkog mosta obrušio se danas na Dunavu kada je brod "Krka" udario u most.

Kako saznajemo, brod je udario u metalnu konstrukciju mosta na kojoj su kablovi, a ona se potom obrušila.

Na terenu su pripadnici Rečne policije, kao i radnici Elektrodistrubucije, koji pokušavaju da utvrde koji kablovi su oštećeni i kakve mere da preduzmu. Vodeni saobraćaj je, iz predostrožnosti, preusmeren uz levu obalu Dunava.

Zbog oštećenja na drumsko-železničkom Pančevačkom mostu, Lučka kapetanija Beograd obustavila je plovidbu kroz nizvodni plovidbeni otvor mosta, saopšteno je danas iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.Kako je navedeno, u incidentu nije bilo povređenih, a drumski i železnički saobraćaj na mostu odvijaju se normalno.

Pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukure Leposava Šojić izjavila je danas da je brod "Krka" koji je udario kranom u instalacije ispod Pančevačkog mosta, izazvao materijalnu štetu, ali da nije došlo do ugroženosti ni objekta, niti plovidbe, kao ni ljudskih života.

"Instalacije koje su oštećene pripadaju Elektrodistribuciji Beograd, PTT-u i najverovatnije našem Plovputu za signalizaciju mosta", izjavila je ona.

Uklonjen deo konstrukcije koji je visio s mosta

Brže nego što je očekivano, uklonjen deo konstrukcije sa kablovima ispod Pančevačkog mosta, zbog kojih je jutros delom bila zaustavljena plovidba Dunavom.

Intervenciju uklanjanja dela konstrukcije sa kablovima obavilo je preduzeće "Ivan Milutinović", koje se odazvalo pozivu ministarstva da pomogne da se raščisti plovni put i da Lučka kapetanija Beograd uspostavi normalni plovni režim, rekla je pomoćnik ministra infrastrukture, saobraćaja i građevinarstva Leposava Sojić

Pomoćnica ministra je navela da će procena štete biti najverovatnije urađena sutra.

Iako je plovni režim tokom dana bio otežan, funkcionisao je bez većih problema, rekla je Sojić.

Izvršni direktor preduzeća "Ivan Milutinović" Miodrag Milojević rekao je da je za ovaj posao angažovan specijalizovani brod tog preduzeća "Žiča", koji, kako je rekao, treba da dohvati taj element i da ga spusti u baržu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track