DSS: Rešićemo probleme priobalja

DSS: Rešićemo probleme priobalja

Beograd -
Beograd ima tri reke - Dunav, Savu i Kolubaru, a dužina rečnih obala u gradu je veća nego celokupno CG primorje, ukazao Aleksandar Popović
BEOGRAD - Program Demokratske stranke Srbije za uređenje beogradskog priobalja predviđa rešavanje 50 odsto svih problema u priobalju i pokretanje izmene zakonodavstva u toj oblasti, rekao je kandidat te stranke za gradonačelnika Beograda Aleksandar Popović.
Kako je saopšteno iz DSS, Popović je prilikom obilaska obale Dunava u Zemunu naveo da bi izmene propisa garantovale da se od sadašnjih 500 miliona dinara od vodoprivrednih naknada koje se plaćaju u Beogradu i slivaju u republičku kasu, više od 165 miliona dinara vraća gradu za uređenje obala.
"Beograd ima tri reke - Dunav, Savu i Kolubaru i više od 200 bujičnih vodotokova, a dužina rečnih obala u gradu je veća nego celokupno primorje u Crnoj Gori", ukazao je Popović.
On je istakao da Gradska uprava ne vodi dovoljno računa o beogradskim rekama i da od 2008. godina nije urađeno skoro ništa na zaštiti od poplava i uređenju obala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track